"Tangen Haap bara seg i benen"

| 2020-05-20 09:12

Tangen Haap föll tungt i genrepet inför kallblodens stora slag Elitkampen hemma på Solänget på tisdagskvällen.
I stället visade sig nioårige Smedheim Solan klart starkast.
- Tangen Haap var bara seg i benen och vi laddar vidare mot Solvalla, sa tränaren Björn Karlsson

Smedheim Solan har kopplat grepp i Nordgubbens Minne på tisdagkvällen och vinner före Björs Frej och Järvsöodin. Favoriten Tangen Haap trött på innerspåret. Foto: ATG Live Foto av ATG Live

Smedheim Solan har kopplat grepp i Nordgubbens Minne på tisdagkvällen och vinner före Björs Frej och Järvsöodin. Favoriten Tangen Haap trött på innerspåret. Foto: ATG Live Foto av ATG Live

Om en och en halv vecka ska Tangen Haap försvara titeln i kallblodens stora slag Elitkampen på Solvalla.
Generalrepetitionen i Nordgubbens Minne hemma i Örnsköldsvik kunde dock ha slutat bättre. Björn Karlsson varnade innan loppet att den långa distansen inte var den rätta för Tangen Haap och att hästen bara hade fått tung träning.
Storfavoriten såg slagen ut redan i den sista kurvan och dalade till en sjätteplats (oplacerad) på upploppet.
- Jag kände mig slagen redan varvet från mål när jag fick press där av Järvsöodin. Banan ställde till det lite i kväll och de innersta spåren var mera krävande än vad jag kunde tro före loppet. Men hästen blåste inte eller nåt sånt efter loppet och var nog mest seg i benen i dag. Tangen Haap har tränat väldigt tungt en period och nu lättar jag på träningen direkt och inte i nästa vecka så att han hinner få lite spring i benen till Elitkampen, sa Björn Karlsson.
Nu klev nioårige Smedheim Solan fram som en mycket stark vinnare. Jan-Olov Persson tränar hästen som nu tog sin andra seger inom loppet av tre (!) dagar tillsammans med Mats E Djuse.
I lördags vann duon i Östersund tillsammans. På Solänget på tisdagskvällen gjorde Smedheim Solan grovjobbet i loppet och vann trots en resa i femteparet utvändigt. 700 meter från mål lyfte Mats E Djuse ut hästen som avgjorde säkert via tredjespår i den sista kurvan. Segertiden skrevs till 1.26,1 över 2640 meter autostart. Hagmyrentränaren Niclas Torstemos Pydin är klar för Elitkampen och avslutade bra till fjärdepatsen för Ove A Lindvist efter en sent insatt spurt. Björs Frej tvåa och trea Järvsöodin.

Träff igen
Magnus Träffs Queer Fish har inte fått till en seger sedan skrällen i Sweden Cup på Solvalla i maj förra året. På tisdagen segrade den nu elvaårige valacken på nytt tillsammans med Ulf Eriksson. Queer Fish var omutlig den här kvällen och in som tvåa spurtade skadedrabbade grållen Antonio Tabac plusbetonat.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »