Fransk montékung på Bergsåker

| 2020-05-22 10:20

Ensam är stark.
Jonathan Carré dominerade när Bergsåker körde en tävlingsdag med enbart montélopp på torsdagen.

Jonathan Carré vid seger under elitloppshelgen i fjol. Foto av Malin Albinsson, TR Bild

Jonathan Carré vid seger under elitloppshelgen i fjol. Foto av Malin Albinsson, TR Bild

I Sverige har monté utvecklats till en sport med nästan enbart kvinnliga deltagare.
I Frankrike är kulturen en annan och därmed fick Jonathan Carré finna sig i att vara ensam kille när Bergsåker bjöd in till en tävlingsdag med enbart travridning.
Och fransmannen började med att sätta tjejerna på plats två gånger om då han lotsade in Pols Crazy Diamond och Livi Majesty.
Trippeln var på gaffeln då Carré lyfte ut Turno di Azzurra i dagens huvudlopp Långa Montén, men då satte Sveriges montédrottning Emilia Leo ner foten och stack undan med sin egentränade favorit Sign Me Up Too.

Galopp för Wilda Fille
Någon total succé blev det emellertid inte heller för Leo som jagade sjunde raka segern ihop med Wilda Fille.
Men den här dagen ville inte kallblodens montéspecialist nummer ett vara med och slängde sig i galopp redan från start. Förstapriset på 75 000 kronor gick istället till Tand Kraft som spurtade bäst under Linda S Hedström.
Hedström bokfördes för ännu en seger, men sista ordet gick till Jonathan Carré som satte dit Canela Brava och kunde vända hem som dagens segerherre.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »