Rekordstort utländskt intresse för Elitloppet

| 2020-05-26 10:37

Elitloppet på Solvalla anses vara travvärldens största och mest prestigefyllda sprinterlopp.
Trots stängda läktare och ett begränsat antal utländska hästar är intresset för årets Elitlopp rekordstort - inte mindre än 18 länder i fyra världsdelar följer och spelar till tävlingarna.

 

Dijon med Romain Derieux vinner Elitloppet 2019. Foto: Maria Holmén/TR Bild Foto av Maria Holmén/TR Bild

Dijon med Romain Derieux vinner Elitloppet 2019. Foto: Maria Holmén/TR Bild Foto av Maria Holmén/TR Bild

18 länder i fyra världsdelar följer och spelar till tävlingarna på Solvalla i helgen.
- Det är verkligt inspirerande att Elitloppet väcker så stort internationellt intresse, säger Ylva Svensson, Headof International på ATG.
ATG:s internationella avdelning har haft en hektisk tid sedan coronapandemin slog till i världen. Medan de flesta sport- och hästsportevenemangi världen tvingats till ett tävlingsuppehåll, så har travet i Sverige kunnat fortsätta, med strikta restriktioner för att förhindra spridning av smitta.
Det har gjort att fler länder än vanligt hört av sig till ATG för att kunna spela till och få bilder från svenska trav- och galopptävlingar.
- Vi har tagit vårt uppdrag på största möjliga allvar för att intresset för hästsport bibehålls i Europa och övriga världen under coronakrisen. Elitloppet är ett av få sportevenemang som kan genomföras i vår och det ger extra fokus hos många internationella spelbolag, säger Ylva Svensson.

Spelare i 18 länder
Under elitloppshelgen kommer totalt 18 länder att spela till och följa tävlingarna på Solvalla. Förutom Sverige, så är dessa Finland, Danmark, Norge, Tyskland, Österrike, Nederländerna, Belgien, Frankrike, Italien, Ungern, Grekland, Storbritannien, Malta, Sydafrika, USA, Australien och Nya Zeeland. Av dessa spelar elva länder i den svenska spelpoolen, resterande länder spelar i en egen pool.
De utländska tittarna kan följa Elitloppshelgen via ATG:s internationella tv-kanal ”ATG Swedish Racing”, som sänder varje dag året runt. Till helgen förstärks sändningarna med en studioinramning och egen reporter på plats på Solvalla, för att ge tittarna färsk information från stallbacken.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »