Inför V86: "Förra säsongen glömmer vi"

| 2020-05-26 10:41

Comebacken på Solvalla för två veckor sedan slutade på bästa sätt för finske hästen Samvais.
Tuomas Korvenoja hoppas på en uppföljare i ett fyraåringslopp i V86 på onsdagen.
- Jag har alltid vetat att han är riktigt bra - men förra säsongen glömmer vi.

Tuomas Korvenoja på en bild från 2013 efter skrällsegern i Breeders' Crown i Eskilstuna med Jonesy. På onsdag hoppas han på fyraårige Samvais i Örebro. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild 

Tuomas Korvenoja på en bild från 2013 efter skrällsegern i Breeders' Crown i Eskilstuna med Jonesy. På onsdag hoppas han på fyraårige Samvais i Örebro. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild 

Finländaren Tuomas Korvenoja har tolv hästar på filialen i Sverige och ser fram emot sommarens tävlande i Sverige.
Samvais slutade tvåa i sitt uttagningslopp till finska kriteriet förra året men floppade i finalen. Korvenoja talar om ett krångligt år för den finskfödde hingsten som fått sitt namn efter en hobbit i Sagan om Ringen.
- Samvais har en stor kropp och fick inte upp styrkan tillräckligt förra året. Han var en del sjuk också och var inte sig själv i finalen i kriteriet. Så han fick sluta säsongen strax efter och har fått den här tiden på sig, säger Tuomas Korvenoja, med filial på Julmyra Horse Center i Heby.
Det blir en tripp till Örebro på onsdagen för finländaren. Solvalla rustar för Elitloppet och veckans V86 Xpress körs på banorna Åby och Örebro.
V86-2 är ett fyraåringslopp där Samvais inleder från ett sjättespår bakom bilen.
- Han kan öppna ganska bra och jag kör lite från början och ser vad som händer!

Putsade rekordet på Solvalla
Samvais har tränats i Sverige i en månad. För två veckor sedan blev det seger i minicomebacken på Solvalla.
Från ett elftespår bakom bilen över 1640 meter visade Samvais prov på sin snabbhet och kom igenom bra. Tuomas Korvenoja kunde sitta still till kort före mål och skjuta till seger i luckan som uppenbarade sig.
- Han spurtade mycket bra och gick nytt rekord, 1.13,9. Nu ser det riktigt bra ut för honom igen och han börjar uppfylla förväntningarna vi har på honom. Jag har inte läst på loppet och kan nästan ingenting om motståndet - men med tanke på vad han visade förra gången tycker jag att han borde starta med chans i alla fall, säger tränaren.
I onsdagens V86-2 är innerspårets Eddy West erkänt startsnabb, liksom Rotate. Men Korvenoja vill vara med och leka.
- Han är ganska snabb ut men behöver inte vara i spets. Motståndet kanske är lite tuffare den här gången men vi ska göra ett försök i alla fall. Jag är säker på att han kommer att vara lite vassare i Örebro nu med ett lopp i kroppen.

”Ingen brådska hem”
Samvais går med samma utrustning som på Solvalla. Tuomas Korvenoja ändrar ingenting när hästen visade sig så bra med arsenalen barfota fram, helstängt huvudlag och rycktussar.
- Om han är så bra som vi hoppas ska han klara sig bra i Sverige i sådana här lopp i sommar. Det är ingen brådska hem till Finland förrän det börjar närma sig derbykval framåt hösten.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »