Campo Bahia redo för comeback

| 2020-05-27 10:13

Campo Bahia är nära en comeback.
Efter avelsarbete under våren gick superstjärnan ett vassare träningsjobb på Jägersro under tisdagen.
– Han kändes smidig, spänstig, snabb och stark. Jag är tillfreds med allt, säger Lugauer

Campo Bahia har inte tävlat sedan sjätteplatsen på Vincennes den 11 januari. Frankrike-äventyret gav ingen lyckad utdelning och den femårige hingsten lämnade Paris och reste hem till Sverige igen. Han har under våren tjänstgjort som avelshingst men nu är en comeback på tävlingsbanan nära förestående. Tränaren Conrad Lugauer tog med sin stjärna in till Jägersro och körde ett skarpare jobb innan tisdagens tävlingar. Det var en löpsugen Campo Bahia som travade 1.13,5 över 2000 meter efter 1.16,5 första varvet. Detta enligt uppgifter till Travronden.
– Då kan ni tänka er hur fort det gick till slut. Jag körde bara sista 800 meterna. Hästen är sjukt bra alltså. Jag är tillfreds med allt, sa Conrad Lugauer till Travronden strax efter snabbjobbet.

Comeback i Jämtlands Stora Pris – USA i höst
Den fyrfaldige miljonären tar nu sikte mot sommarens storlopp. Comebacken är planerad att ske i Jämtlands Stora Pris i Östersund nästkommande lördag. Därefter har tränare Lugauer tre stora lopp som han har siktat in sig på.
– Jag och ägarna skulle gärna vilja vara med i Jubileumspokalen, Hugo Åbergs och Breeders Crown-finalen i USA i oktober. Men allt är upp till Campo Bahia.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »