V86: Kinky Boots med helt nytt kick

| 2020-05-28 10:47

En hovböld har gäckat segerrike Kinky Boots under våren.
Solvallaamatören Jimmy Nilsson hittade den lilla tingesten med veterinärens hjälp och nu är fyraåringen bättre än någonsin.
- Han var bra innan också men nu är han som en helt ny häst, sa Nilsson efter segern i Örebro V86 där Claes Sjöström agerade segerkusk.

 

Okörd! sa Claes Sjöström om Solvallaamatören Jimmy Nilssons Kinky Boots. Foto: Lena Emmoth, TR Bild Foto av Lena Emmoth, TR Bild

Okörd! sa Claes Sjöström om Solvallaamatören Jimmy Nilssons Kinky Boots. Foto: Lena Emmoth, TR Bild Foto av Lena Emmoth, TR Bild

Elitloppet pockar på uppmärksamheten i veckan och Solvalla lämnade över sin del av onsdagens Xpresstrav till Örebrotravet som fick chansen att arrangera V86-omgången tillsammans med Åbytravet.
V86-2 var ett lopp för fyraåringar i Örebro där det gick undan rejält. Eddy West blev alldeles för het i ledningen för Göran Wester (1.07,5 första 500 och 1,11,0 första 1000) vilket bäddade för övriga.
Storfavoriten Kinky Boots (35 procent) satt sist utvändigt och lyftes ut i spåren 700 meter från mål av Claes Sjöström och spurtade ner Samvais den sista biten.
Solvallaamatören Jimmy Nilsson med tre hästar på listan har en riktig segermaskin i Kinky Boots som nu har sju segrar på tolv starter.
- Claes tyckte att det var okört och han vann ju på en tolvtid så då är det ju bra. Det här smäller verkligen högt, sa Jimmy Nilsson efter segern.
Något har stört Kinky Boots som varit lite knackig i travet av och till. Till slut lyckades man lokalisera en hovböld och med den ur bilden har hästen agerat bättre än någonsin.
Överlägsen vinst i Lindesberg senast och seger efter en sent insatt spurt på onsdagen.
1.12,3 över 2100 meter auto lyder det nya ”personliga” rekordet för fyraåringen.
- Nu ser vi fram emot Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla 30 juni som är hans huvudmål för säsongen, sa Jimmy Nilsson.

Hultman bakom knallen
V86 delade ut 239 874 kronor enbart för åtta rätt till 35 system på onsdagskvällen.
Enda riktiga knallen var desto svårare för spelarna.
Färjestadstränaren Marcus Hultman lurade alla med Bikila och ledde loppet över 2640 meter i Örebro från start till mål med jätteskrällen. Iikka Nurmonen körde upp utvändigt med kvällens största favorit Amazing Warrior men lyckades aldrig slå klorna i enprocentaren (!) Bikila som stretade emot bra.
V86-4 var ett finallopp av Örebro Cup där försöken avgjordes för två veckor sedan.
Torbjörn Jansson ledde varje meter av loppet med Enge Eros men fick dela segern med favoriten Morris och Jorma Kontio.
Kontio kunde inte vara med från start med finske tränaren Juha Utalas häst och valde att plocka ut favoriten som första häst i andraspår och Morris svarade för en fin insats som kunde hinna fram och dela målfotot. Gävletravets Lars-Ove Forslund tränar Enge Eros.
I det avslutande V86-loppet i Örebro galopperade knappe favoriten Summit In Sight bort ”en mil” i starten och reparerade till knapp seger. En kanoninsats av Daniel Redéns nyförvärv från USA, körd av Örjan Kihlström.

Andra raka för Farlander Am
På Åbytravet var Johan Svensson från Halmstad andrahandsfavorit med Farlander Am i ett lopp för amatörtränade hästar.
Björn Goop gav Svenssons häst bästa möjliga lopp från ett bakspår i fältet med 15 hästar.
Goop kom igenom perfekt från start, testade för ledningen men fick svar av Hanna Lähdekorpi och Quantum Roc och vinnaren fick ett lopp i ledarens rygg i stället.
Farlander Am spurtade rappt till seger och den femårige valacken är obesegrad i Johan Svenssons regi efter två starter under maj.
I stoloppet (V87-7) var nyförvärvet hos Hans Crebas Irish Steel jättetapper i dödspositionen. 500 meter från mål forcerades favoriten till ledningen i loppet som hållits i ett högt tempo och tog slut kort före mål där Björn Goop hade det torraste krutet med Bo Westergårds Dixie,
Övriga vinnare på Åby var Bordeaux S., körd av Carl Johan Jepson och tränad av Jerry Riordan, samt startraske M.T.Mighty Winner som Peter Untersteiner ledde runt om med i Xpressprintern över 1640 meter
Omgången delade ut 239 874 kronor för åtta rätt, sju rätt gav 711 kronor och sex rätt 55 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »