Vivid Wise As lämnar Goop för Italien?

| 2020-06-02 10:25

Vivid Wise As misslyckades i Elitloppet och galopperade bort sig i försöket.
Enligt italienska medier ska nu stjärnhästen återvända till Italien igen.
– På onsdag ska han genomgå en värdering i Sverige för avelsarbetet nästa år, sen åker han hem, säger delägaren Antonio Somma till Corriere dello Sport.

Vivid Wise As tränades tidigare av Alessandro Gocciadoro och vann storloppet Gran Criterium de Vitess i Nice i mars. Men i början av maj flyttades hästen till Björn Goop där han har gjort två starter. Båda utan framgång. Det blev galopp i debuten på Solvalla och nu även i det första försöket till Elitloppet. Vivid Wise As var klar favorit men galopperade direkt i starten och blev diskad.
– Det var en besvikelse för min del, på många sätt och vis. Dels kändes han inte så fin som han har gjort i träningen, dels var jag besviken på att han inte kunde reda ut det där. Han blev distraherad av en annan häst och sedan föll han ur det totalt, säger Björn Goop till Travronden.
– Han kändes inte så fin som han har tränat, som sagt. Sedan fick han ett liknande spel som han fick på Vincennes en annan gång. Han var inte i balans och tappade fokus. 

”Har inte koll på vad som händer framöver”
Under måndagen skrev italienska medier att hästen ska lämna stall Goop och åka hem till Italien igen. Detta enligt tidningen Corriere dello Sport där hästens delägare Antonio Samma har uttalat sig att så blir fallet. Men Björn Goop har själv inte några besked att ge om framtiden, mer än att hästen ska till avelsvärderingen.
– Jag har ingen koll på vad som händer framöver. Jag har bara samtalat kort med ägarna.
Avelsvärderingen gäller endast Vivid Wise As och den genomförs för att hingsten ska kunna betäcka svenska ston i framtiden, säger Goop till Travronden.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »