Inför V75/superjackpot: ”Campo Bahia känns hur fin som helst”

| 2020-06-02 10:29

Det är superjackpot på V75 med 100 miljoner till en ensam vinnare.
I det stjärnspäckade storloppet Jämtlands Stora Pris gör Cambo Bahia comeback.
– Han är säkert loppets bästa häst och känns hur fin som helst. Men han har ingen toppform och dessutom ett taskigt utgångsläge. Spelarna måste vara försiktiga med honom, säger Conrad Lugauer.

Elitloppshelgen är över och nu tar sommarens stortrav vid.
Östersund är värd för V75-tävlingarna den kommande lördagen och bjuder på fantastiskt fin sport. Jämtlands Stora Pris, med en halv miljon till vinnaren, ser nästan ut som rena Elitloppet. Det är idel stjärnhästar som möter upp bakom startbilen och en intressant comeback gör Campo Bahia. Conrad Lugauers superhäst har inte startat sedan Frankrike-äventyret i vintras. I den första starten i Paris hade han greppet mot självaste FaceTime Bourbon när en galopp i ledningen in på upploppet spolierade allt. I starten därefter var hästen inte frisk och sedan har han tjänstgjort i aveln under våren.
– Campo Bahia (V75-7) gjorde avelsarbete i sex veckor och fick sedan tre veckors paus. Han var begränsad till 60 ston och fullbokad. Därefter har han haft tre och en halv månaders träning. Hästen känns hur fin som helst, säger Conrad Lugauer.

1.13,5 i jobb – ”Finfin”
Inför Jägersros tävlingar förra tisdagen tog Lugauer med sig Campo Bahia in till banan för att köra ett skarpare jobb. Han travade då 1.13,5 över 2100 meter med en snabbare avslutning. Tränaren var mycket nöjd med sin adept.
– Jag ville se och känna hur han rör sig när det går lite fortare och hästen kändes jättebra. Han var stark, spänstig och finfin. Jag kan inte vara mer nöjd med honom än jag var, menar ”Connie”.

”Har 80 till 85-procentig form – inget offensivt upplägg”
Den femårige hingsten gör nu resan från Skåne till Östersund. Han tar ett nappatag med den äldre eliten i ett lopp som vimlar av stjärnhästar. Han fick dessutom ett dåligt utgångsläge med spår sju bakom bilen.
– Från början var det meningen att vi skulle gå ut i Copenhagen Cup men det var länge osäkert om det skulle bli något lopp. Det var svårt att planera när vi inte visste och därför bestämde vi oss för att träna två veckor längre och åka till Östersund istället. Det finns inte så många passande lopp för honom just nu.
– Nu blev det här ett superrace och han fick ett taskigt utgångsläge. Spelarna måste vara försiktiga med honom och det viktigaste för mig är att han avslutar bra. Det kommer inte att bli något offensivt upplägg när han inte är redo. Han har 80 till 85-procentig form och det känns inte så bra att han ska gå så tufft i första loppet efter en lång paus. Speciellt inte eftersom vi har stora mål för hästen framöver.
– Men samtidigt är det Campo Bahia vi pratar om så helt borta är han självklart inte. Det är lite läskigt med spår sju och svårt att säga hur det blir kört därifrån. Men jag är inställd på att inte ladda från start och köra ekonomiskt istället. Cyber Lane fick ett drömspår och kommer att få ett mycket bättre lopp än min häst. Vill man slå den hästen måste man fram och trycka utvändigt och det känns inte så intressant den här gången, säger Lugauer.
Och tillägger snabbt.
– Det känns lite tråkigt att resa så lång väg för att köra snällt men när hästen inte har någon toppform och vi har stora mål i sikte framöver så då får det bli så. Vi gör inga ändringar, utan skor runt om, öppet huvudlag och den vanliga vagn som han har haft tidigare.

”Hade varit jättehäftigt att åka till USA”
Den fyrfaldige miljonären tar sedan sikte mot sommarens stora lopp och det är även aktuellt med en tripp till USA i höst.
– Han kommer inte att åka vidare till Boden nästa vecka utan åker hem efter loppet på lördag. Vi har två stora mål i år och det är Jubileumspokalen på Solvalla och sedan Breeders Crown-finalen på Meadowlands i slutet av oktober. Innan dess kommer han att få starta på lite här i sommar. Det hade varit jättehäftigt och fräckt att få åka till USA med honom och tävla på en milebana.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »