”Verkligen imponerande att se honom”

| 2020-06-03 16:04

Bakom Propulsions seger i huvudnumret är prestationen som Ecurie D. gjorde i Fyraåringseliten en av de stora snackisarna efter Elitloppshelgen.
- Det var verkligen imponerande att se honom under söndagen på Solvalla, säger hästens tränare Frode Hamre.

Likt elitloppsvinnaren Propulsion kan Ecurie D. mycket väl bli en av travhistoriens giganter. Han är obesegrad efter tio starter och har imponerat många gånger. Men prestationen han gjorde i Fyraåringseliten fick den mest luttrade traventusiast att höja på ögonbrynen. I Erik Adielssons händer dundrade hästen till ledningen från spår åtta bakom startbilen och sedan tågade han undan till seger på 1.09,2 över 1 640 meter – svenskt rekord för fyraåringar och den snabbaste segertiden i Europa i år.
- Det är sällan man ser en sådan acceleration och den farten in i första sväng. Men den stora hästen med de långa benen klarar det också. Så det är fantastiskt bra. Hela ekipaget var bra och det fungerade till 100 procent, säger Frode Hamre.
Efter hemkomsten till Norge har Ecurie D. bara haft det skönt i hagen.
- Han har tagit loppet och resan på ett väldigt bra vis. Han ser väldigt fräsch och fin ut och mår bra. Det är ett otroligt psyke på honom också.
Var den pampige hingsten startar härnäst är inte bestämt.
- Det har varit lite snack om Oslo Grand Prix och ett par andra lopp men vi bestämmer ingenting om vad som sker framöver förrän tidigast på fredag. Veterinären ska kolla upp honom i morgon för att se att allt är okej och så ska han gå ett jobb på fredag morgon. Sedan får vi diskutera vad som händer vidare.
Frode Hamre har tränat många fina hästar genom åren men Ecurie D. kan vara den allra bästa.
- Man är bara tacksam för att man får ha en sådan häst i stallet, säger den norske topptränaren.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »