Virvlande spurt spräckte segersviten

| 2020-06-05 10:00

Treårige jättetalangen Maestro Zon såg ut att gå mot fjärde raka.
Men då kom Bombus Jet med en pilsnabb avslutning som räckte till seger på snabba 1.12,8 över 1 640 meter.

Obesegrad efter tre starter spelades Maestro Zon till torsdagens tyngsta V64-favorit på Åbytravet. Treåringens tränare Michael Larsson satt i sulkyn och efter att ha laddat till ledningen från spår fem bakom startbilen och nått 500 meter på snabba 1.09,8 kunde han dra ner på tempot. Varvet nåddes på 1.13,2 och in i slutsvängen såg den storvuxne ledaren ut att gå mot enkel seger. Men då kastade Björn Goop loss italienaren Bombus Jet och han avslutade som skjuten ur en kanon. Över upploppet stred hästarna sida vid sida och ledaren kontrade den sista biten, men precis när mållinjen skars hade Bombus Jet nosen först. Segern var hingstens tredje i sjätte starten och den belönades med 50 000 kronor.
- Det är en liten häst med härlig speed, god styrka och rätt inställning, berömde Björn Goop.
Även om Bombus Jet fällde den blytunga favoriten uteblev de riktiga skrällarna på V64 och när Ike Schermer tog hem den sista avdelningen i överlägsen stil fastställdes utdelningen för sex rätt till 6 303 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »