V64®: Uppvisning av Oscarssons flygmaskin

| 2020-07-01 08:31

Florist är redan etablerad i kulltoppen.
I Aperfecttric har Jim Oscarsson ytterligare en häst för de stora treåringsloppen.
Det talangfulla stoet klädde på tisdagen av motståndet i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla.

Jim Oscarsson gjorde långresan från Kalmar till sin tidigare hemmabana med endast en häst. Det visade sig vara värt besväret. När han lyfte ut Aperfecttric till anfall från tredje par utvändigt med 600 meter till mål i Margaretaloppet för treåriga ston flög den talangfulla damen runt motståndet i tredjespår, avväpnade enkelt favoritspelade ledarduon Hill’s Angel och You Could Be Mine, och seglade undan till överlägsen seger.
- Att hon har en bra spurt visste jag. Nu visade hon att hon har en riktigt bra långspurt. Jag är förstås jättenöjd med henne, sa Jim Oscarsson om hästen som han själv fött upp och äger.

Enkelt för lillsyrran
Det kördes fyra lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie under kvällen och varje vinnare belönades med 300 000 kronor. I avdelningen för fyraåriga ston gick segerchecken till American Hill. Lillasystern till fixstjärnan Campo Bahia kördes till ledningen efter ett halvvarv av sin tränare Conrad Lugauer och därefter stod hon i en klass för sig.
I loppet för de fyraåriga grabbarna serverades Go West Young Man ett spårsnålt lopp av Örjan Kihlström och sedan Stefan P Pettersson-träningen fått fritt spurtutrymme på innerspår på upploppet avgjorde han till seger.

Fortsatt obesegrad i Sverige
Margaretaloppet för treåriga hingstar och valacker kördes utanför V64-spelet och där förlängde Stefan Melander-tränade supertalangen Hell Bent For Am segerraden. Att han startade med bakspår samtidigt som värste konkurrenten på pappret, Hector Sisu, stack till ledningen saknade betydelse. När hästarna kom upp för varvning avancerade Örjan Kihlström från kön och sedan han övertagit ledningen joggade Hell Bent For Am hem fjärde raka segern i ohotad stil.

Fransk styrkedemonstration
I långloppet imponerade Jörgen S Erikssons fransman Galba Ringeat när han tog en utklassningsseger från positionen utvändigt om ledaren. Övriga V64-lopp vanns av Timo Nurmos-tränade Ghostintheshell (Rikard N Skoglund) och Daniel Redéns Hill Street. De som lyckades pricka in samtliga rätt på V64® fick för det 6 246 kronor. Fem rätt gav 210 kronor och fyra rätt 33 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »