Inför V75/jackpot: "Bästa året någonsin" – Heta chanser för Björn Goop

| 2020-07-07 09:38

Björn Goop har 150 hästar i träning och 2020 har börjat på ett strålande sätt för hela stallet.
- Sett till bredden så är det vårt bästa år någonsin, säger Björn själv.
Björn har en ”drös” med hästar med till Årjängs V75:a på lördag, men den bästa segerchansen kör han inte själv, om man får tro honom…

Björn Goop har sisådär 150 hästar på träningslistan och stallet har hittills i år tjänat drygt 13,7 miljoner kronor via 90 segrar på 519 starter. En segerprocent på 17,3.
Det är just nu strid på kniven mot Daniel Redéns stall, om förstaplatsen i Sverige.
Det är ett flertal hästar som hittills har bidragit till framgången och det gör Björn extra glad:
- Vi har ett bra lag på gården, bra personal, duktiga personer på alla platser. Sett till bredden så är det här stallets bästa år någonsin och själv känner jag mig fortsatt väldigt motiverad, säger han.
Även om 2020 har fått vårens och sommarens publik-upplevelse saboterad av corona-pandemin, så tycker Björn att allt i alla fall har hanterats så bra det bara går, under rådande omständigheter.
- Under den tråkiga period som varit, så tycker jag att alla inom travsporten har gjort det bästa av situationen. Allt har skötts proffsigt, rätt beslut har fattats och kommunikationen har fungerat.

”Spelarna har nog blivit duktigare”
På lördag hoppas Björn att framgångarna fortsätter för det egna stallet när Årjäng är värd för V75, som inkluderar Årjängs Stora Sprinterlopp.
Det är jackpot för femte V75-omgången i rad, beroende i första hand på flertalet favoritsegrar och därmed uteblivna utdelningar för fem rätt, under flera av sommarens omgångar hittills.
- Det är nog spelarna som blivit duktigare. Och det är kanske lättare att analysera vissa lopp på sommaren, det går fort och i vissa lopp kan man se att hästarna där bak kommer att få det svårt. Jag tycker inte att det finns någon anledning att klaga på propositionerna i alla fall, säger Björn.

”Karamel Hill är vår bästa chans”
I vanlig ordning har stall Goop det väl förspänt på V75.
Redan i den första avdelningen så kör Björn en häst som han vann med sist han körde hästen, på Örebro för tre starter sedan. Däremot så är den femårige valacken ny i hans träning.
- 5 T.Rex Face (V75-1) har bara varit hos mig i några veckor och känns fin. Han har ett knepigt spår i volten, men jag tror att han klarar det och jag har förhoppningar om att han kommer att göra ett bra lopp.
I avdelning 2, Diamantstoet, har stall Goop tre hästar till start och goda förhoppningar om att segerdefilera finns.
- Det är fördel 14 Karamel Hill, även om hon står 20 meter sämre till den här gången. ”Calle” Jepson vann ju med henne senast och får köra igen. Karamel Hill känns som vår bästa chans i hela omgången. Hon är lite jämnare än 12 Zarina Bi som jag kör. 9 Zosima Mag möter nog lite för bra hästar den här gången.

”Smärre ändringar på Fort Knox nu”
 - 7 Fort Knox (V75-3) 
har varit knepig, men vi har gjort lite smärre ändringar nu. Han känns i alla fall bra i träningen inför detta. Och jag hoppas att han har nytta av att det är lång distans den här gången, tre kilometer.
- 2 Pine Muscle (V75-5) fick inte till det i comebacken. Men jag är nöjd med honom och planerar att köra barfota runt om den här gången. Jag är nöjd om han gör ett bra lopp här.
I rikstipset ”Fem tippar V75” har Björn Goops försteman Anton Sverre singelstreckat både Karamel Hill och Zap di Girifalco, som senast vann V75 i Kalmar på den fina tiden 11,6.
- 4 Zap di Girifalco (V75-6) gör det fantastiskt bra och han hade verkligen otur näst senast på Axevalla. Allt känns fortsatt bra med honom och han ska räknas.

”Skulle ha kört fortare – får ta på mig det”
Björn är även fortsatt tillfreds med toppstoet 2 Mellby Free i Årjängs Stora Sprinterlopp, V75-7 som har tre raka andraplatser och nu får ett nappatag mot den äldre Sverige-eliten.
- Hon känns fortsatt fin, jag skulle helt enkelt kört fortare med henne än vad jag gjorde i Rättvik senast. Jag får ta på mig det. Hon är väl en outsider här, det finns några bra motståndare med, som var med i Elitloppet.

Avstängd – missar Stochampionatshelgen
Efter Årjängs Stora Sprinterlopp och V75-tävlingarna kommande lördag så blir det en ledig tävlingshelg för Björn Goop under Axevallas storhelg med Stochampionatet helgen därpå. Björn vann två V75-lopp i lördags i Halmstad, en med Jörgen Westholm-tränade Hossiana Boko. Men han blev i samband med det loppet avstängd för hård drivning på upploppet, vilket alltså gäller under Stochampionats-helgen om två helger:
- Jag tycker själv inte att min drivning i lördags var felaktig. Men det är domaren som dömer och man får helt enkelt ta det. Men det är tråkigt så klart…

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »