Fransk världsstjärna klar för Hugo Åbergs

| 2020-07-09 09:52

Tisdagen den 28 juli avgörs Hugo Åbergs Memorial på Jägersro.
Startfältet börjar ta form och de senaste tillskotten är inte bara den färske storloppsvinnaren Ble de Gers.
Nu är även den franske stjärnan Bel Avis klar, vilken tränas av Jean-Michel Bazire.

Om tre veckor smäller det på Jägersro när ”Sommarens Elitlopp” körs över den engelska milen. Förstapriset är 1 609 000 kronor och nu fylls startfältet på med internationella hästar. Under tisdagen meddelade Jägersro att man hade gjort klart med Ble du Gers, som så sent som i helgen vann Ulf Thoresens Grand International i Jarlsberg. Under onsdagen anslöt nästa stjärna till startfältet och det är Jean-Michel Bazires elvafaldige miljonär Bel Avis. Det är hästen som vann de båda storloppen Lotterian och Prix de Washington under fjolåret.
– Hugo Åbergs är ett stort internationellt lopp och vi har som tradition att bjuda in någon fransk häst, så det här känns riktigt bra, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.
Därmed är följande inbjudna till Åbergs: Bel Avis, Ble du Gers, Ecurie D, Campo Bahia, Racing Mange, Cokstile och Tae Kwon Deo.
– Mycket kan naturligtvis hända innan startbilen släpper fältet, men det ser verkligen spännande ut och jag hör redan hur spekulationerna runt loppet börjar ta fart, säger Mats Ahlkvist.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »