Stjärntätt i Eskilstunas Fyraåringstest

| 2020-07-10 09:23

Det blir stjärntätt i Eskilstunas V86-tävlingar på onsdag.
I Fyraåringstestet gör det obesegrade superlöftet Ecurie D. en ny start och jagar elfte raka segern.
Men motståndet går sannerligen inte av för hackor.

Don Fanucci Zet tar det lugnt efter segern i Sprintermästaren. Men i övrigt är flera av kullens hetaste och bästa hästar ute i det här fyraåringsloppet som kryddar V86-omgången på onsdag. Ecurie D., obesegrad i tio raka segrar, får börja från spår nio bakom bilen den här gången tillsammans med Björn Goop. Bland motståndarna märks stjärnor som Kungapokalsvinnaren Aetos Kronos, comebackande Kriterietvåan och Breeders Crown-vinnaren Brother Bill, samt Green Manalishi. Förstapriset i loppet är 200 000 kronor och distansen är 2640 meter med bilstart. Ett litet test således inför de stundande kvalen till Svenskt Travderby på sensommaren. Det bästa startspåret av de redan nämnda fick Brother Bill med spår fem bakom bilen. Green Manalishi och Aetos Kronos drog bricka sju, respektive åtta bakom vingen.

Heavy Sound och Who’s Who i comeback
I ett annat V86-lopp för den högsta klassen gör två stjärnhästar comeback efter lång frånvaro. Det är dels Daniel Redén-tränade Heavy Sound, som inte har startat sedan fjolårets försök i Elitloppet, samt Who’s Who som nu gör årsdebut och har inte varit synlig på tävlingsbanan sedan det misslyckade Frankrike-äventyret i vintras. Kenneth Haugstad tar hand om tömmarna bakom Heavy Sound från spår två, medan Pasi Aikio själv sitter upp bakom Who’s Who från spår fyra.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »