Inför V75® lördag: Who’s Who är tillbaka – ”Har taggat till sig ytterligare”

| 2020-08-06 09:57

I fjol radade han upp segrarna och vann Jubileumspokalen vid den här tidpunkten.
Efter en tuff sjukdomsperiod med Kvarka i vintras visade Who’s Who senast att han är tillbaka med besked.
Nu är han en av dem som fightas om förstapriset på två miljoner kronor i Åby Stora Pris.
– Det känns som att han har taggat till sig ytterligare efter senaste loppet. Han är en av dem som kan vara med och strida om segern med rätt flyt, säger Pasi Aikio.

På lördag smäller det när stayerloppet Åby Stora Pris avgörs på travbanan i Mölndal. Det är 3140 meter med autostart som gäller och det ser ut som en öppen upplaga i år på förhand. De två senaste årens vinnare är Propulsion men i år ser det ut att vara många om budet som jagar den digra segerchecken. En av dessa är Who’s Who och Pasi Aikios stjärntravare har kommit tillbaka med besked efter sjukdomen i vintras. Vid den här tiden i fjol radade hästen upp segrarna och vann miljonloppet Jubileumspokalen efter en vass spurt. Det blev sedan ingen lycka i Frankrike-äventyret och tre starter inbringade noll kronor i insprungna pengar. Derbyvinnaren från 2018 gjorde comeback och årsdebut i Eskilstuna den 15 juli och blev trea. Och senast var Who’s Who tillbaka i vinnarcirkeln när han städade av konkurrenterna i ett stayerlopp på Jägersro under Hugo Åbergs-kvällen. Detta efter en visslande avslutning.
– Who’s Who (V75-7) har gjort det riktigt bra som har kommit tillbaka. Han var sjuk i vintras och gick bara i hagen i flera månader och tränade ingenting. Nu har han fått två lopp i kroppen och är nära toppformen, säger Pasi Aikio.
– När jag körde honom i comebacken gick det väldigt sakta det första varvet och väldigt fort till slut. Han hade gått framåt mycket med den genomköraren i kroppen och var väldigt bra senast. Det var starkt gjort av honom att hinna fram till segern. Visserligen hade ledaren fått några tryckare utmed vägen men det var ändå inget tufft tempo överlag.
Hur har Who’s Who känts i träningen efter det loppet?
– Jag körde jobb med honom i går (måndag) och han kändes jättefin. Det var intervaller på rakbanan och det känns som att han har taggat till sig ytterligare. Han brukar inte kännas något speciellt i jobben hemma men nu känns hästen riktigt fin. Är det inte toppform nu så är det nog inte långt ifrån den och jag tycker att han känns likvärdig med när han vann Jubileumspokalen i fjol.
– Samtidigt vill jag se honom prestera bra i flera lopp mot de bästa innan jag ropar hej. I och med att han var sjuk i vintras så vet man ju aldrig, men det känns som sagt riktigt bra nu i alla fall.

”Det skulle betyda mycket för mig”
Who’s Who är en av de mest betrodda i Åby Stora Pris. Han körs som vanligt av Örjan Kihlström från spår sex bakom bilen. Tränare Aikio är försiktig optimist med sin sjufaldige miljonär.
– Det är ett jämnt lopp och många hästar som har chansen. Men jag tycker att min är en av dem som kan vara med och strida om segern med rätt flyt under vägen.
Något önskescenario hur loppet ska bli kört?
– Det är klart att man vill ha ett så snällt lopp som möjligt, men det är inget jag har funderat på. Det är också skönt för sådana tankar överlåter jag helt och hållet till Örjan. Men allt hänger väl på hur loppet blir kört. Det är tuffa hästar emot och man måste ha den där lilla turen för att vinna.
– Det ska bli väldigt spännande och det skulle betyda mycket för mig såklart om det blev seger, säger Pasi Aikio.
Några ändringar i balans och utrustning?
– Nej, vi kör samma som senast. Barfota runt om och jänkarvagn.
Några planer för kommande matchning under hösten? Kan det bli aktuellt med Frankrike igen?
– Det är inget som vi har planerat ännu. Han får visa nu i sommar och i höst att han är tillbaka som han ska och sedan får vi se hur vi gör i vinter.
Till sist; om du ska beskriva den här sexårige hingsten vad som gör honom så bra, hur låter det då?
– Jag tycker att han är en komplett häst. Han har tekniken, han har fysiken och framförallt har han en otrolig vilja som han kommer långt på. Han kämpar verkligen och det behövs i de här tuffa loppen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »