Campo Bahia får stå över storloppen

| 2020-08-07 09:56

Det mesta gick fel i år.
Nu får stjärnan Campo Bahia från Jägersro en längre tävlingspaus och inplanerade lopp skjuts upp.

Conrad Lugauer med stjärnan Campo Bahia. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild 

Conrad Lugauer med stjärnan Campo Bahia. Foto: Lars Jakobsson, TR Bild 

Campo Bahia har varit ett ämne till en kommande stor-stjärna under hela sin karriär.
Som treåring slutade han tvåa i Svenskt Travkriterium och under säsongen som fyraåring i fjol blev det seger i Konung Gustaf V:s Pokal.
Bågen spändes högt 2020 men tränaren Conrad Lugauer är inte nöjd.
Nu ändras planerna för säsongen, berättar Jägersrotränaren för Travronden.
– Det blev för tufft för honom efter avelssäsongen. Det är min första toppavelshingst. Jag får lära mig av det här. Han behövde mer tid på sig att vila efter det och det tog för hårt helt enkelt. Jag måste ta på mig det, jag är orutinerad när det kommer till avelshingstar. Nu har jag förstått att det inte går att träna och avla samtidigt. Och Campo är alldeles för bra för att tävla otränad. Då kan han inte använda sin kropp riktigt, säger Conrad Lugauer till tidningen Travronden.
Campo Bahia får nu ägna sig åt avel på heltid en tid. Planerade starter i Jubileumspokalen och Breeders’ Crown blir inte av. Däremot kanske man siktar på vintermeetinget i Paris.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »