Inför V75 (söndag): Dyr kvalbiljett för favoriten i Europaderbyt

| 2020-09-23 08:54

Ägarna har köpt en plats i kvalet till Europaderbyt för 200 000 kronor.
Ecurie D. är favorit till slutsegern och två miljoner kronor.
- Först måste han ta sig till final, det tror jag han gör för han känns underbar, säger tränaren Frode Hamre.

Det mesta är redan sagt och skrivet om Ecurie D. Han har vunnit 12 av sina 13 starter och imponerat stort varje gång. När han förlorade var det mot världseliten i Hugo Åbergs Memorial och gjorde kanske sitt hittills bästa lopp i karriären.
- Han spurtade fantastiskt bra från ett dåligt läge. Han har lyft sig ytterligare med det loppet i kroppen, säger Frode Hamre.
Nu tar den norske topptränaren sikte mot Europaderbyt med Ecurie D. som kommer att bli mycket stor favorit.
- Först ska vi väl klara av kvalloppet. Jag har inget att klaga på så visst måste jag tro på seger och sedan får vi tar det som det kommer.

Köpte sig in i loppet
Ecurie D. var inte anmäld till det europeiska storloppet, men ägarna valde att köpa sig in för drygt 200 000 kronor och det är första gången det sker i loppet. Finalen går 16 oktober på Vincennes med två miljoner kronor i förstapris.
- Sedan det blev klart att Ecurie D. kan vara med där så har vi haft det loppet i sikte. Alla förberedelser är jag nöjd med och hästen kändes jättefin i sista jobbet.
Att Frode Hamre har höga tankar om sin fyraåring går inte att ta miste på.
- Jag har haft och har förmånen att träna mycket bra hästar. Jag har aldrig haft en så bra häst som Ecurie D. Det är bara att hoppas att han får vara frisk och utvecklas. Han har kunnande och kapacitet att vara med i de allra största loppen som finns och visst drömmer jag om Elitloppet bland annat. Björn Goop som ofta kör honom säger att det är en ”jävla häst” som har potential att bli en av de bästa i världen och jag kan bara hålla med, säger Hamre.

Sparrar mot Ecurie D.
Frode Hamre har ytterligare två hästar i omgången som han kommenterar så här.
- 7 Admiral Knick (V75-3) är en bra häst som håller mycket bra form för dagen. Senast så var han med i det norska derbyt och hade ett dåligt startspår och hamnade nere i kön. Han spurtade starkt som femma och jag var helt nöjd med honom. Nu är han ute på lite djupt vatten och har ett dåligt spår. Jag är nöjd om han kan få med sig lite pengar.
- 15 Ble du Gers (V75-7) var jag väldigt nöjd med vid segern senast på Bjerke. Gången innan var han lite tam på Solvalla utan att jag vet riktigt varför. Han känns väldigt fin i jobben och tränas mycket tillsammans med Ecuire D. och de sparrar varandra. Den långa distansen passar, men jag tycker att loppet blev väldigt tufft och det blir inte lätt att plocka in alla tillägg. Jag är nöjd om han kan vara bland de tre.

Fotnot: UET Grand Prix (Europaderbyt) är ett insatslopp där alla Europafödda hingstar och ston får vara med. Första insatsen betalas av respektive lands nationsförbund men därefter måste hästägarna själva fylla på med två ytterligare insatser. Den tredje och sista insatsen (500 euro) betalades i början av augusti.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »