Inför V86: Segermaskinen Bandit Brick är tillbaka

| 2020-09-29 11:03

Han är den danske segermaskinen som vann 32 lopp på 38 starter för sin tidigare tränare Steen Juul.
Efter en sejour i Frankrike är Bandit Brick tillbaka på dansk mark i sin nya regi Jeppe Juel.
Nu jagar vinnarhästen seger på V86.
– Han är en av dem som kan vinna loppet. Det blir barfota runt om för första gången hos mig, säger Jeppe Juel.

Onsdagens V86 delas mellan Jägersro och Solvalla. På Skåne-banan dyker ett gammalt välbekant namn upp i startlistorna. Bandit Brick är segermaskinen som rusade genom klasserna för några år sedan för sin dåvarande tränare Steen Juul, och bland annat vann i V75. Men trots 32 segrar på 38 starter flyttades hästen från Steen Juul i slutet av 2018. Ägaren ville satsa på Frankrike och första anhalten blev Björn Goop där det bara blev en start utan framgång. Bandit Brick flyttades sedan vidare till Jean-Michel Bazire där han vann ett lopp på tre starter, vilket skedde på Vincennes den 21 juni i fjol. Men i fjol somras försvann den svenskfödde segermaskinen från tävlingsbanan. Efter en skada flyttades ”Banditen” tillbaka till Danmark och till Gitte Madsen för rehabilitering. Och sedan i början av året återfinns han alltså hos Jeppe Juel.
– 7 Bandit Brick (V86-7) gick bra hos Bazire men fick sedan problem med en böjsena, vilket är en allvarlig skada. Han fick vila helt först och var sedan hos Gitte Madsen för rehabträning på vattenband och med laser innan jag fick honom. Totalt var han borta i nästan ett år från tävlingsbanan, säger Jeppe Juel.

”Har varit seg att få igång – smidigare och bättre nu”
Bandit Brick har hunnit med fem starter för sin nye tränare sedan han gjorde comeback tidigare i somras. Han har medvetet matchats i enklare sällskap i Danmark och det har blivit två segrar på de tre senaste starterna.
– Jag har haft hästen i åtta månader och han har varit lite seg att få igång. Men han blir bättre och smidigare i kroppen med loppen som han får. Jag var lite besviken på honom näst senast men då visade det sig efteråt att han hade en halsinfektion. Så trots att han var trea var han inte helt frisk den dagen. Senast kändes han bättre igen och vann säkert på en fin tid. Han har öppnat bra och tagit ledningen varje gång på slutet.
– Hästen närmar sig den formen som han hade hos Steen Juul. Men man ska tänka på att hästen tävlar i högsta klassen nu och tidigare tävlade han mot hästar som hade tjänat under 500 000 kronor. Han är också äldre nu och vill ha det mer serverat än tidigare. Hästen tränas heller inte så hårt mellan starterna eftersom han har haft en svår skada i frambenet. Det är inga tuffa pass och meningen har varit att han ska tävla sig i form, menar Jeppe.

”Positionerna avgör om han blir etta eller femma”
I onsdagens V86 startar Bandit Brick i den sjunde avdelningen från spår sju bakom bilen. Det är kort distans som gäller och Jeppe Juel sitter själv i sulkyn. Något offensivt upplägg från start är inte att vänta, men däremot vankas det en mycket intressant balansändring.
– Blir banan bra och det inte blir för mycket regn så blir det barfota runt om. Det var länge sedan han gick så och det blir första gången hos mig. Vanlig vagn och Can’t See Back-huvudlag som tidigare.
– Vi förlorade spårlottningen och även om han är snabb ut vill jag inte ladda alltför mycket. Jag tror det blir till att köra bakifrån nu för det kan kosta för mycket att köra mot ledningen därifrån. Det blir nog positionerna som avgör om han kommer etta eller femma. Men jag tycker helt lärt att han är en av de som kan vinna loppet, säger Jeppe Juel som är tränare i Ålborg med 40 hästar i träning.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »