Ny häst till Travkompaniet stall

| 2020-10-15 11:40

Vi har den stora glädjen att meddela att en ny ettårig hingst har köpts in till Travkompaniets stall. Hästen är den toppstammade fuxen med den fyndiga namnet, Elaking.

Elaking. Foto; Menhammar

Elaking. Foto; Menhammar

Vårt senaste nytillskott i stallet är en ståtlig fux med det fyndiga namnet, Elaking. Han har en högintressant stamtavla med Readly Express som pappa och Ragata som mamma.

Superhästen Readly Express har startat sin avelskarriär på allra bästa sätt. Hans äldsta avkommor är tre år där förra årets vinnare av Uppfödningslöpningen, Revelation är vinstrikast med 1,7 miljoner.

Mamma Ragata var själv en duktig tävlingshäst som tjänade över 600 000 kronor. Hennes första avkomma är det tuffa stoet Bitchie (e. Jocose) som tävlar för vårt stall. 

Elaking såldes på Menhammars onlineauktion i somras men då köparen ångrade sig fick Travkompaniets stall chansen och har nu köpt 50% av hingsten för 150 000 kr + moms.

Den elegante fuxen står på Yttersta i unghästavdelning där han är igång med att köras in. Han sköter sig väldigt bra och skall snart sättas för vagn.

Lite längre fram kommer vi med en närmare presentation av Elaking som vi hälsar varmt välkommen till vårt stall

Här hittar ni en film på Elaking.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »