Inför GS75®/dubbeljackopt: Handbollsstjärnans heta chanser

| 2020-10-16 12:11

Magnus Jernemyr och sambon Linda Sedström har två heta chanser i söndagens dubbeljackpot på Grand Slam 75®.
Nu berättar den förre landlagsstjärnan i handboll om deras möjligheter.
– Vi kommer med två bra hästar i väldigt fin form. Final Dream är bästa chansen på grund av läget, säger Jernemyr.

Han spelade handboll på elitnivå i 21 år och meritlistan för den svenske landslagsstjärnan kan göras lång. Men vinsten i Champions League 2011 med Barcelona och OS-silvret 2012 i London är höjdpunkterna i en framgångsrik karriär. Magnus Jernemyr var en svårpasserad försvarsjätte men numera är det trav som gäller för hela slanten. Efter att ha ägt hästar ihop med handbollskompisen Johan Sjöstrand, som han dessutom har fött upp den italienske unghäststjärnan Axl Rose tillsammans med, är han numera travtränare. I slutet av förra året startade Magnus upp en tränarrörelse med sambon och travkusken Linda Sedström. I år har parets snart elva hästar som de har i träning sprungit in en miljon kronor tillsammans.

”Kan vara med i striden igen”
Två av stallets bästa hästar är Man of Steel och Final Dream som startar i söndagens Grand Slam 75 på Axevalla. Det är dubbeljackpot på GS75 med 4,7 miljoner extra i potten som fördelas i de olika vinstpoolerna.
Först ut av paret Jernemyr och Sedströms hästar är Man of Steel som kommer från seger i Mantorp i senaste starten. Han startar nu från spår sju bakom bilen i den sjätte avdelningen. Det är Linda Sedström som kör stallets båda hästar i vanlig ordning.
– 7 Man of Steel (GS75-6) har kommit tillbaka bra i år efter att ha varit skadad i två omgångar och borta länge. Vi har medvetet tagit det lugnt och matchat honom snällt och han blir bara bättre och bättre med loppen. Hästen känns fräsch och fin och har inte ont någonstans. Han har haft lite otur med startspåren men avslutat loppen bra. Senast hade han också ett dåligt spår men Linda hittade ner perfekt i andra par utvändigt så det blev en bra resa. Då avgjorde han enkelt och Linda kände sig ganska självsäker under vägen.
– Nu är det samma dåliga spår igen och han är lite utlämnad men vi tror att han ska ha gått framåt ytterligare efter förra loppet. Hittar Linda ner och hästen får en bra resa så kan han vara med i striden. Vi gör inga ändringar utan det blir skor bak, barfota fram, norskt huvudlag och bike, säger Magnus Jernemyr.

”Moralisk vinnare senast – blir tuff att slå nu”
I GS75-avslutningen selar paret Jernemyr och Sedström ut Final Dream som är favorit från innerspåret bakom startbilen.
– 1 Final Dream (GS75-7) var jättebra senast och var moralisk vinnare. Han fick dödens och knäckte ledaren som han hade koll på redan 500 kvar. Linda visste att den som satt i hennes rygg var favoriten och vår häst kunde inte svara den precis före mål. Vi var i alla fall jättenöjda med prestationen och nu har vi fått ett perfekt utgångsläge. Hästen är väldigt startsnabb och på Axevalla är det en liten fördel att ha innerspår bakom bilen då bilen släpper fältet långt in på rakan. Vi hoppas att han ska hålla upp ledningen och då kör Linda där. I så fall vet vi att han blir tuff att slå. Min tro är att han håller ledningen och det är en bra vinstchans. På läget är han den bästa av våra två. Vi ändrar inget här heller, utan det blir barfota runt om och bike som senast, säger Jernemyr.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »