Inför V86®: Stark häst jagar första segern – över lång distans

| 2020-10-21 10:03

Enligt tränaren har hästen styrkan som sitt främsta vapen.
Ändå saknar Alone en seger över lång distans.
Nu kan den komma i V86® på Solvalla.
– Det är inte omöjligt. Jag tror att han är med bland de tre och krigar, säger Pasi Aikio.

 

Alone var trea i Svenskt Travderby i fjol bakom Attraverssiamo och Ferrari Sisu. Den nu femårige fuxen har flera placeringar bland de tre främsta över lång distans – men ännu ingen seger. Han kommer däremot från en vinst i den senaste starten över medeldistans som han vann på tiden 1.12,0. Gången innan dess var hästen sjua i ett stayerlopp över dryga tre varv.
– Alone (V86®-8) var fin senast. Det blev kört på ett sätt som passar honom med full fart från början till slut. Näst senast gick det riktigt sakta första tvåtusen och det passade inte alls. Han är stark och rejäl och har styrka som sitt främsta vapen, säger Pasi Aikio.

”Spännande se om han kan matcha gamla rävar”
Alone har sprungit in drygt 1,6 miljoner kronor. Och trots att tränare Aikio säger att styrkan är hästens främsta vapen, så har han ännu inte vunnit över lång distans. Men i onsdagens V86-avslutning kanske det kan vara dags. Alone är favorit från spår tre bakom startbilen med Örjan Kihlström i sulkyn. Distansen är 2640 meter och frågan är om segernollan ska spräckas över lång distans – när han nu möter äldre och mer rutinerade konkurrenter.
– Det närmar sig en seger över lång distans för varje start. Den kan komma snart och inte mig emot om det blir här. Omöjligt är det inte och det ska bli spännande att se om han kan matcha en del gamla rävar som är med. Blir det bara tempo och han slipper att dra upp farten själv finns chansen. Då tror jag att han kan vara med bland de tre och kriga, säger Pass Aikio som även berättar att det inte blir några ändringar på Alone.

Who’s Who inte frisk i SM
Vi kollar även med Pasi Aikio hur läget är med Who’s Who, efter att han blev oplacerad i Svenskt Mästerskap senast.
– Who’s Who fick vila lite efter SM och vi har sökt efter fel och det visade sig att blodvärdena inte var som de skulle. Han tränar lite smått hu igen men det är bara lugna jobb. Vi har inte planerat någon mer start ännu utan han får träna på ett tag till så får vi se.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »