Inför V86: Sybille Tinter: ”Hon ska vara favorit trots läget”

| 2021-01-13 08:48

Sveriges formstall nummer ett?
Ja, en het kandidat är utan tvekan Rommetränaren Sybille Tinter som på endast sex starter tagit fyra segrar och dessutom en andraplats.
På onsdag jagar hon en ny triumf på V86 med Opalis.

– Året har börjat på bästa sätt. Nu ska vi försöka hålla i siffrorna i de kommande loppen också, hälsar 38-åriga Sybille, som driver sin verksamhet sedan 2019 på en gård i Sala tillsammans med sin pappa Klaus Kern.
– Jag sköter mig själv och har ingen fast anställd. Pappa har sin egen rörelse att tänka på, men han hjälper till när det behövs med fortkörningen och sedan får jag stöttning av olika personer med vissa saker i stallet.
Lägger pappa Klaus sig i hur du bedriver träningen?
– Han har lite synpunkter emellanåt, men jag tror han inser att jag vill försöka styra det mesta på egen hand. Han är ju rutinerad och ett perfekt bollplank att bolla idéer med.
Hur lyder din träningsfilosofi?
– Jag anpassar träningen efter hästens behov. Vi har fina träningsmöjligheter här och då det finns en backe på en kilometer samt en raksträcka på 3,5 kilometer. Träningen blir varierad, men jag vill gärna ha starka hästar som går till mål, förklarar Sybille.

Favorit trots läget
Sybille har 14 hästar på träningslistan och på onsdag har hon 8 Opalis (V86-2) till start, som den här gången får catchdrivern Erik Adielsson i sulkyn.
– Erik har kört henne en gång tidigare och var lyrisk efter loppet och ville gärna köra igen. Så nu får han chansen, berättar Sybille.
Och förutsättningarna har blivit en aning bättre då en konkurrent invändigt blivit struken så hon fått spår sju istället för åtta bakom bilen.
– Jag tycker hon ska vara favorit trots läget. Det är en tuff dam som går från alla positioner och det ser ut som en lämplig uppgift. Det som oroar en smula är om hon tvingas gå med brodd bak då vädret växlar något oerhört just nu. Men jag tror det ska fungera.
Hon galopperade senast. Hur är det med formen?
– Pappa körde och hon blev het som sjutton. 900 meter kvar körde han upp i en vagn i en trång situation och blev diskad, så den starten kan vi glömma.

”Kan kuta fort”
Sybille är nöjd med kvalitén på stallets hästar för dagen och en som kan utmärka sig framöver är den sjuårige valacken Hector Boko, som visat fina fartresurser för klassen.
– Han trivdes inte på banan på nyårsafton på Axevalla, så nu får vi ladda om batterierna med lite vanliga lopp framöver innan vi provar V75 igen. Det som är det viktigaste är att få honom lugn. I så fall kan han kuta riktigt fort i sommar, avrundar Sybille Tinter.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »