Inför V75®/jackpot: Litet formstall siktar högt

| 2021-01-13 08:55

Tre hästar i stallet.
Två med på V75®.
Andreas Forsberg står inför sin största dag som travtränare.
- Det är väl bra statistik?, frågar sig den B-licensierade östgöten.

Andreas Forsberg selar ut två riktiga formkort under V75 på Jägersro. Foto av TR Bild

Andreas Forsberg selar ut två riktiga formkort under V75 på Jägersro. Foto av TR Bild

2017 skrällvann han på V75® med hästen Feel the Music.
De två kommande åren gick Andreas Forsberg helt segerlös som tränare.
Men i fjol lossnade det åter för den 38-årige behandlingspedagogen från Valdemarsvik som upplevt en smått sagolik vinter med sin duo Solkattens Ferrari och Persos Otello.
Tio starter sedan november har resulterat i fem segrar och två andrapris.
På lördag gör duon debut i travsportens finrum och först ut är Solkattens Ferrari (V75-2) som körts till färska och övertygande segrar av Björn Goop respektive Örjan Kihlström och ny får en annan toppkusk i vagnen i Ulf Ohlsson.
- Hästen är ganska stark och rejäl, det är kort distans nu så vi måste nog söka oss framåt för att komma in i matchen. Det är lite krångelläge, men Ohlsson har bra form i jollen så jag tror att han löser det galant, spår Andreas Forsberg som dessutom planerar en liten balansändring för att ytterligare optimera lördagens prestation.
- Det ska väl inte behövas brodd på Jägersro? Då kan det bli ett par aluminiumskor bak, han brukar gå med ett par guldskor annars, men det kan bli en liten lättning och det är nog ingen nackdel i alla fall. Det är väl det vi får fila till på lördag, annars går han med samma huvudlag och urryckare och sådär som han har haft tidigare.

”Det svarade han väldigt bra på”
Ny kusk blir det även på Persos Otello (V75-3) som får Björn Goop i sulkyn för första gången.
- Det är intressant. Hästen är väldigt startsnabb, men kan vara lite flegmatisk och Björn brukar ju kunna hålla igång dem. Han har väldigt bra form, berättar Andreas Forsberg som även här har sparat ett ess i rockärmen till lördagen.
- Jag kommer att sätta på en ryckluva. Jag provade i senaste jobbet och det svarade han väldigt bra på. Han är väldigt ljudkänslig så jag vågade inte dra ut allt, men jag hade en luva och i slutet av träningspasset så plockade jag ur den i en intervall och då hände det saker. Det var på ett bra sätt, han blev inte rädd utan pep iväg bra. Jag hoppas att det blir så i loppet också.
Att Forsberg tror hårt på sina hästar speglas i att han rankar båda etta i ”Fem tippar V75”.
Detta trots att han likt många andra i landet fått tampas med vädrets makter de senaste dagarna.
- Det har varit lite sådär sista veckan här. Det har kommit mycket snö. Nu är det 15 centimeter och ganska hårt i marken. Hästarna har gått sina turer, men på lite annorlunda sätt. Båda går intervaller på onsdag, hoppas jag, och sedan gör de inte så mycket mer fram till start. Jag tror att de kommer att hålla ganska bra form på lördag, säger Andreas Forsberg och konstaterar:
- Det ska bli spännande.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »