Blir av med topphästen – "Det tyngsta jag har upplevt"

| 2021-01-19 09:51

Oscar Berglund blir av med sin profilhäst Shocking Superman.
Ny tränare blir istället Robert Bergh.
– En otroligt jobbig dag. Att bli av med den här hästen är det tyngsta jag har upplevt, säger Oscar Berglund.

Det är Travronden som under måndagseftermiddagen var först med nyheten att Shocking Superman byter tränare. Han har varit hos Oscar Berglund i två år och tagit steget upp i Gulddivisionen. Den tvåfaldige miljonären vann bland annat Silverörnen på tiden 1.10,7/2140a och var aktuell för Elitloppet i fjol. Men dessvärre uteblev framgångarna under 2020 och säsongen avslutades med två starter i Frankrike som misslyckades. Hästen blev väldigt sjuk efter det äventyret och har därefter vilat. Det var meningen att Shocking Superman skulle börja träna igen den här veckan när Berglund fick det tunga beskedet att han tappar sin topphäst.
– Det är svårt det här. Man är travtränare och hästen har trots allt inte levererat som vi har hoppats. Det är bara att inse att om man inte gör kunderna nöjda äger de rätten att ändra på situationen. Samtidigt måste man få vara besviken. Att bli av med den här hästen är det tyngsta jag har upplevt och jag vet att jag aldrig kommer i kontakt med en så bra häst igen. Det är en väldigt fin kompis som lämnar verksamheten och det måste få göra ont också, säger Oscar Berglund till Travronden.

”Hoppas att de sopar banan i Elitloppet”
Facktidningen har varit i kontakt med en av delägarna som bekräftar att Robert Bergh blir ny tränare. Detta eftersom en majoritet i ägarkonstellationen vill prova något nytt. Oscar Berglund säger till Travronden att han är glad över att det just blir Robert Bergh som får ta hand om hästen framöver.
– Vi spände bågen med den här hästen och mycket stannade vid en dröm. Är det någon som ska göra den till verklighet är det Robert Bergh. Jag önskar verkligen både hästen och Robert lycka till och det känns ändå bra att han kommer just dit. Jag hoppas att Robert får visa vilken fantastisk häst det är. Robert är min stora idol och enligt mig Sveriges bästa tränare. Hoppas de sopar banan i Elitloppet om några månader.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »