Jubel hos ägarna efter rekordår för ATG

| 2021-02-26 09:48

2020 blev ett rekordår för ATG.
Då jublar ägarna Svensk Travsport och Svensk Galopp.
- Resultatet är verkligen exceptionellt bra, säger Svensk Travsports vd Maria Croon om dotterbolagets resultat.

"Exceptionellt bra", säger Svensk Travsports vd Maria Croon om dotterbolaget ATG:s rekordår. Foto av Thomas Blomqvist TR Bild

"Exceptionellt bra", säger Svensk Travsports vd Maria Croon om dotterbolaget ATG:s rekordår. Foto av Thomas Blomqvist TR Bild

ATG har varit den svenska hästnäringens motor sedan 1974 och hela bolagets överskott går tillbaka till Svenskt Travsport och Svensk Galopp. ATG:s bokslutskommuniké för 2020 kom tidigare i veckan och visar rekordsiffror. Totalt får ägarna tillsammans närmare 2,8 miljarder kronor via koncernbidrag, utdelning och betalning för rättigheter, sportdata och sponsring.
- Trots ett svårt år med fruktansvärda konsekvenser för samhället i stort får travsporten ändå vara tacksamma för de val vi tillsammans gjorde. Ett år har snart passerat sedan vi den 12 mars 2020 ställde om från en öppen arenasport till en strikt arbetsplats. Travsporten har tillsammans gjort ett fantastiskt arbete i att hålla igång verksamheten på ett säkert sätt. Det skapade också förutsättningar för Svensk Travsports dotterbolag ATG och resultatet är verkligen exceptionellt bra och de har gjort ett fantastiskt arbete, säger Maria Croon.
ATG:s rekordår innebär ett välkommet tillskott i kassan hos ägarna.
- När Svensk Travsport gjorde bokslut för 2019 var det en sammantaget tung ekonomisk situation. Hög skuldsättning och negativt eget kapital. Att nu kunna sanera ekonomin är en självklar prioritet. Genom detta helt exceptionella år kan travet på kort tid vända situationen och istället för en mycket ansträngd ekonomisk situation med stora, kostsamma skulder kan stora delar av våra lån amorteras och en sund finansiell ställning uppnås, säger Maria Croon.
- Dessutom har vi utrymme att göra ett antal offensiva satsningar samt återställa prismedlen till 2019 års rekordnivå fortsätter ST:s vd.

Satsningar på vardagstravet
När det gäller ökade prismedel till de aktiva förklarar Svensk Travsports sportchef Petter Johansson hur man kommer satsa.
- Man kan sammanfatta det i två större satsningar. Vi ökar med 200 nya lopp, främst inom vardagstravet. Och vi höjer prispengarna på STL och på storbanornas onsdagar.
- Totalt rör det sig om olika ökningar till aktiva som motsvarar cirka 50 miljoner kronor och därmed kommer vi att komma upp i 2019 års nivåer, säger Petter Johansson.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »