Stjärnkollen: Ecurie D. - "Klart att vi sneglar mot Elitloppet"

| 2021-03-01 11:57

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på våra elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2021. Dagens stjärna: Ecurie D.

Ecurie D. planeras göra årsdebut i början av april. Foto av Lena Emmoth TR Bild

Ecurie D. planeras göra årsdebut i början av april. Foto av Lena Emmoth TR Bild

Fakta
Ecruie D., hingst, 5 år
Starter: 17
Segrar: 14
Rekord: 1.09,2/1609a
Intjänat: 3 257 745 kronor
Hemmabana: Jarlsberg

Presentation:
Ecurie D. föddes i Frankrike men registrerades som dansk, köptes av svenskar och hamnade i träning hos Frode Hamre i Norge, där han som treåring vann samtliga sina sju starter. Som fyraåring vann han Fyraåringseliten på Solvalla tillsammans med Erik Adielsson och Fyraåringstestet på Eskilstuna tillsammans med Björn Goop. Segersviten på elva raka segrar tog stopp då han provade Hugo Åbergs Memorial på Jägersro, där han slutade fyra. Vann loppet gjorde Double Exposure. På Vincennes galopperade han bort en given seger strax innan mål i Grand Prix I´UET. innan han avslutade säsongen med ett andrapris bakom Aetos Kronos i Solvalla Grand Prix.

Tränaren Frode Hamre svarar:
Hur känns hästen för dagen?
- Han har tränat på väldigt bra under vintern och känns otroligt fräsch och fin. Han har gått med tryckvagn i 1.40-tempo på rakbanan i både januari och februari. I veckan kommer han också att åka in till banan i Jarlsberg och gå ett jobb efter 1.22/2100 och det kommer att ske i rygg. Det kommer att upprepas några gånger innan det är dags för årsdebut.
När startar han nästa gång?
- Tanken är att han ska komma ut och starta någon gång i början av april. Starten kommer också att ske i Sverige, så mycket har vi bestämt.
Vilka förhoppningar och mål har ni inför säsongen?
– Med en sådan här fin häst finns det förstås många uppgifter att välja bland, men det är klart att vi sneglar mot Elitloppet den sista helgen i maj. Det är en dröm får både tränare och ägare. Hugo Åbergs Memorial på Jägersro är en annan höjdpunkt som vi gärna vill vara med i. Jubileumspokalen på Solvalla, som är et femåringslopp, är också något som lockar förstås.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »