Inför V86®: Siktar mot elitloppshelgen med segerstaplaren

| 2021-03-01 12:23

På onsdag delas V86® mellan Solvalla och norska banan Bjerke.
En häst kommer att synas lite extra i omgången. Cash D.E. kommer till start med fem raka segrar.
- Jag tror på en bra chans, detta är en riktigt bra häst, säger tränaren Kim Pedersen.

Kim Pedersens Cash D.E. gör årsdebut på onsdag när Solvalla och Bjerke delar på V86-omgången. Foto av Maria Holmén TR Bild

Kim Pedersens Cash D.E. gör årsdebut på onsdag när Solvalla och Bjerke delar på V86-omgången. Foto av Maria Holmén TR Bild

Kim Pedersen är född i Danmark och fick tidigt intresse för trav. När Bo Westergaard flyttade till Norge och öppnade en tränarrörelse hängde Kim med och han har blivit kvar.
- När Bosse flyttade tillbaka till Danmark valde jag att bli egen tränare och det har jag varit i 3,5 och jag trivs väldigt bra och stallet växer hela tiden.
Förra året är det överlägset bästa för stallet med seger i korta E3 med Hennessy Am och seger i det norska kriteriet med High Flyer.
- Det gick vår väg under fjolåret och det ser väldigt bra ut inför det här året också och jag hoppas att vi ska kunna vara ännu mer framgångsrika.

Siktar mot Sverige
Kim Pedersen har hästägare som satsar och om allt går som planerat så blir det en del resor till Sverige under året.
- Jag är väldigt nöjd med Hennessy Am i träningen. Han har utvecklats mycket och siktet är inställt på de svenska årgångsloppen. Jag har en plan och vi hoppas kunna börja med Kungapokalen. Det finns massor av fina lopp för honom, men man kan inte vara med i alla och hästen får bestämma. Jag har en mycket fin treåring som är född i Sverige och har tävlat i USA som är väldigt intressant. Han heter Top Of The Hill och har sprungit 1.11,6a/1609 meter och det känns att det är lite extra. Jag har även sex svenskfödda tvååringar som ser bra ut så jag räknar med att det blir en del resor till Sverige framöver.
På onsdag avgörs V86 på Solvalla och Bjerke och Kim Pedersen startar Cash D.E. (V86-5) på Bjerke. Femåringen har fem raka segrar i bagaget, men det var ett tag sedan han startade.
- Han har helt enkelt fått en träningsperiod. Jag är mycket nöjd med honom i träningen. Jag har kört två banjobb med honom och det snabbaste efter 1.18/2100 meter. Det är en mycket kapabel häst som vi hittade i Tyskland och jag hoppas att det är väl investerade pengar. Cash D.E. har lite för lite pengar på sig i förhållande till sin kapacitet och jag tror en hel del på honom i år. Om allt fungerar på onsdag så siktar vi på V75 på Momarken, det är Unionskampen och ett STL-försök i klass II och finalen går under elitloppshelgen.
Kan han försvara innerspåret?
- Jag är faktiskt lite orolig själv, men det är inte kusken och jag litar på honom. Cash D.E är inte beroende av ledningen på något sätt, men det är enklaste vägen och det blir minst strul om han kan springa i den positionen. Jag har en bra känsla i alla fall och förstår att han kommer att bli ganska hårt betrodd.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »