Inför V86®: Flera chanser för Frode Hamre

| 2021-03-03 08:53

På onsdagen delas V86® mellan Bjerke och Solvalla. En trogen gäst på huvudstadsbanan i Oslo är förstås landets ledande tränare, Frode Hamre, som kommer med en trio i transporten.
– Jag kommer med fina hästar och de ska ses med lite chans i sina lopp.

Frode Hamre har flera chanser på V86® Bjerke. Foto av Joakim Hall

Frode Hamre har flera chanser på V86® Bjerke. Foto av Joakim Hall

Frode Hamre håller till på Jarlsberg och har tolv mil att ta sig till Bjerke.
– Den vägen kan jag utan och innan, det är motorväg hela vägen och det går snabbt att ta sig dit.
Vad tror du om banan på Bjerke?
– Inga som helst problem, då den varit i kanonskick. Så fin som den varit den här vintern har den aldrig varit, tror jag. Det hade gått att anordna ett vintermeeting här uppe utan problem.
Hamre är som vanligt i hetluften då han startar inom V86. Och stallrapporten låter överlag positiv.
– Admiral Knick (V86-1) är en bra häst som var tvåa näst senast över sprinterdistans. Senast provade vi lång distans och han slutade femma efter ett offensivt upplägg. Medeldistans passar bättre och när han dessutom fick ett bra läge bakom bilen tycker jag han ska räknas. Den här gången sätter vi på en amerikavagn.
– Harley D. (V86-1) körs av Åsbjörn Tengsareid, som jag brukar anlita då möjligheten finns då han är en av landet bästa kuskar. Han har gjort två fina lopp på slutet och att det blir täta starter tror jag inte ska vålla några problem. Han kommer att gå barfota fram och helstängt huvudlag samt vanlig vagn. Det är svårt att skilja stallets hästar åt.
– Patent Leather (V86-7) startar också tätt, men det ska inte vara några bekymmer. Formen är också fin och han fick ett bra läge. Skulle Kick Of Classic och Classicchap köra mot varandra kan vi komma in i matchen till slut. Vi testar troligen med helstängt huvudlag den här gången och det blir första gången för mig vilket känns spännande. En outsider, meddelar Frode Hamre.
Frode Hamre avslöjar också att stallets stjärna Ecurie D. kommer årsdebutera på Solvalla 7 april.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »