Lekande lätt för Hail Mary i årsdebuten

| 2021-04-12 08:50

En strulig resa och tuffa förutsättningar i Boden. Det bekom inte Hail Mary i årsdebuten.
Robert Bergh körde till ledningen efter 500 meter och sedan var det spel mot ett mål.
- Jag är mycket nöjd med honom. Trots allt strul går han bara ut och joggar hem det, sade Robert Bergh.

Hail Mary hade som väntat inga problem att vinna sin första start för året. Det mest dramatiska var resan till Boden på fredagseftermiddagen. Transporten fick stå stilla i fyra timmar efter en trafikolycka och vädrets makter var inte med Boden den här kvällen och tävlingarna fick skjutas upp i 40 minuter för att göra banan tävlingsduglig.
- Jag tycker att banan var godkänd efter omständigheterna, sade Bergh.
Regent Zet tog ledningen och släppte välvilligt till Hail Mary efter 500 meter. Resten av loppet blev helt odramatiskt och Hail Mary stack undan sista 200 meterna i lite trög stil.
- Han hade väldigt fin spänst och är mycket starkare i kroppen i år. Jag fick lite kontakt med honom när han såg startbilen, det var väl i några sekunder och då försvann det rulliga i honom, sade Robert Bergh till ATG Live.
Hail Mary vann på beskedliga 1.16,3a/2140 meter efter att ha avslutat 1.10 sista 400 meterna.
- Det var årsdebut och allt som hände på vägen, men han kändes precis så fin som jag hoppats på och då blir man väldigt glad. Han måste komma in i tävlingsbiten mentalt och den här starten tillför honom mycket, fortsatte Bergh till ATG Live.
Nästa start blir, om allt flyter på, Lyon Grand Prix för femåringar på Åby den 8 maj med en kvarts miljon till vinnaren.
Hail Mary var inte den enda favoriten som vann på V64. Raden blev lättfunnen och sex rätt betalade 1 195 kronor, fem rätt 13 kronor, ingen utdelning på fyra rätt vilket betyder det blir ännu en jackpot omgång, på måndag då tävlingarna avgörs på Färjestad.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »