GS75®: Ny skräll av Digital Class

| 2021-04-12 08:55

Form slår klass.
Eller Class slår ringrost.
Kulldrottningen Diana Zet hade ingen chans att hinna med i svängarna då Digital Class visslade förbi i Avelsföreningens Jubileumspris på Solvalla på söndagen.
- Hon är bara glad, hon tycker att livet leker, sade skötaren Jenny Gustafsson.

Hon har tjänat över nio miljoner kronor på 18 starter och röstades fram som ”Årets sto” i Sverige i fjol.
Men i söndagens återkomst på tävlingsbanan fick Diana Zet ge vika.
Daniel Redén varnade på förhand för att hans kulldrottning skulle vara ringrostig och det syntes när hon från positionen utvändigt aldrig kunde få slag på ledande Dixie Brick.
- Jag var jättenöjd, hon brukar alltid behöva flera lopp. Med tanke på att det var det en riktigt bra årsdebut, kommenterade körande Örjan Kihlström efter tredjepriset.
Men trots att hon stod emot sin mäktiga konkurrent så fick inte Dixie Brick segerdefiera. Över upploppet kom Stefan Melander-tränade Digital Class farande i våldsam fart för Mats E Djuse och följde upp förra veckans knall på V75 med en ännu mer meriterande triumf.
- Jäklar, va kul. Men jag är inte överraskad. Hon är i sådan ruggig form hästen. Hon är glad. Hon är bara glad, hon tycker att livet leker, förklarade skötaren Jenny Gustafsson efter segern värd 100 000 kronor.
Spelarna var däremot överraskade och släppte upp formkortet till 21 gånger pengarna.

Stolt Leo gasade hela vägen
En mer väntad vinnare var Oskar of Sand som efter fyra starter fortfarande inte vet hur det känns att förlora. Söndagens triumf blev lekande sedan Ulf Ohlsson avancerat i rätt läge från spår 12 och Magnus Lillieborg har onekligen en spännande fyraåring inför säsongen.
Dagens fartfest bjöd Emilia Leo på när hon brakade till spets med Jaguar Hill och drog stenhårt till överlägsen seger på 1.10,7/1 640 meter autostart, den tangerat tredje snabbaste segertiden i landet i år.
- Jag är sjukt stolt. Det är jättekul. Det är en av mina kompisar som äger den här hästen och jag är jätteglad att jag fick chansen att träna honom. Det är lite av en humörhäst, men jag hoppas kanske att han kan duga lite på V75 i sommar, kommenterade Leo.
Åke Lindblom avrundade omgången med första gången barfotatravande Sparkling Diamond och fastställde utdelningen för sju rätt på GS75 till 113 676 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »