Inför V75®: ”Slåss om segern igen”

| 2021-04-14 09:09

Ringrost, svårt utgångsläge och stora trafikproblem.
Ändå blev det överlägsen seger.
På lördag är fixstjärnan tillbaka – i bättre form och med ett idealiskt utgångsläge.
- Det känns som att han har vaknat till, säger topptravarens tränare inför den andra deltävlingen i Paralympiatravet.

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Med halvvarvet till mål var det knappast någon som trodde att Who’s Who (V75-7) skulle vinna sin årsdebut på påskdagen. Från bakspår hade han hamnat i fjärde par utvändigt och tempot hade varit lågt. Som om inte det var nog tröttnade en framförvarande häst i tredjespår när attacken skulle sättas in och Örjan Kihlström tvingades lyfte ut Who’s Who i fjärde- och femtespår i slutkurvan. Det spelade ingen roll. Hästen levererade en formidabel spurt och vann överlägset.
- Jag hade känslan av att han skulle göra ett bra lopp men när han var så pass långt bak in på upploppet var det svårt att tro att han skulle hinna fram. Så det var riktigt bra gjort av honom, konstaterar tränaren Pasi Aikio.

”Vi hade spårgudarna med oss den här gången”
Det är precis som i årsdebuten gulddivisionen i Svenska Travligan som gäller för Who’s Who på lördag. Skådeplatsen är Bergsåker utanför Sundsvall och loppet är en delfinal i Paralympiatravet. Vinnaren är garanterad en plats i finalen på Åby 8 maj.
- Jag har kört ett jobb i backen med honom efter senast och jag tycker att han känns lite piggare. Det känns som att han har vaknat till efter loppet.
Spårlottningen tilldelade Who’s Who nummer två bakom startbilen.
- Jag är klart nöjd med startspåret, det kunde inte bli bättre. Vi hade spårgudarna med oss den här gången.
Vinterns gigant i gulddivisionen, Very Kronos, är tillbaka efter uppehållet och drog en nitlott i form av startnummer elva. Men formstarke startkatapulten Disco Volante fick spår fem.
- Det är tuffa hästar emot och det ska det vara i de här loppen. Att någon bra konkurrent får sämre spår gynnar oss naturligtvis men de ska likväl slås. Och Disco Volante har bra spår. Han har visat form och blir inte lätt att rå på. Det finns fler bra hästar i loppet också. Men min känsla är att Who’s Who kommer vara med och slåss om segern igen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »