V64®: Toppsto presenterade sig

| 2021-04-16 07:49

Delicious U.S., Double Exposure, Miss Sue V, Golden Tricks.
Daniel Redén har en diger lista med nordamerikanska ston som tagit trav-Sverige med storm.
Av torsdagens årsdebut att döma kommer Sister Sledge sälla sig till den celebra skaran.

I vintras ropade Solvallatränaren Daniel Redén in det då treåriga stoet för cirka 2,2 miljoner kronor på auktion i Harrisburg. Redan i första starten i sitt nya hemland betalade hon av med en seger. Den var förvisso bara värd 35 000 kronor men sättet hon gjorde det på ingav respekt. Hon var ensamt sto i loppet men grabbarna var chanslösa. Från spår fyra bakom startbilen exploderade hon till ledningen och trots att stallkamraten Beacon Kronos utsatte henne för viss press under inledningsvarvet, och att Jeppas Unplugged kom upp snabbt på utsidan i slutkurvan, gick hon undan till mycket enkel seger tillsammans med Örjan Kihlström.
- Det såg jättebra ut. Öronen flaxade sådär som de gör hemma i jobben och det tycker jag om, då vet man att hästarna tycker att det är kul, kommenterade Daniel Redén, som inte tycker att Sister Sledge liknar de toppston han tränat tidigare.
- Hon är en helt egen modell. Snabba i benen har de andra också varit men hon är helt egen. Speciellt det att hon är så flegmatiskt. Men bakom bilen… Det är inte många som kan ta den här från start.
Sister Sledge har tampats i de stora årgångsloppen på andra sidan Atlanten som två- och treåring och bland annat vunnit Pennsylvania Sire Stakes och kommit tvåa i Breeders Crown. Totalt ståtar hon med 14 segrar på 28 starter och 7,9 miljoner kronor insprunget. Bäva månde hennes kullkamrater i Sverige...

Airborne flög lågt
I Sverigedebuten för två veckor sedan fick Airborne nöja sig med en andraplats efter att ha galopperat kort efter start. Den här gången kostade han på nytt på sig en kort startgalopp men han ställde sig och via en kraftfull speed rundade han fältet på den sista bortre långsidan och försvann ifrån till överlägsen seger. I sulkyn satt Magnus A Djuse.
- Får vi ordning på alla grejer kommer det här att bära långt, för det jag kände i värmningen i dag, den känslan tror jag aldrig att jag får uppleva igen. Det var helt sjukt alltså, nästan så att jag hade svårt att prata när jag kom av banan, sa hästens tränare Oscar Berglund.

Storfavoriten brände
Segervane Ulvsåsen bar kvällens tyngsta favoritskap inom ramen för V64 men han förvånade med att galoppera i ledningen på den sista bortre långsidan. Det bäddade för Jan-Olov Persson-tränade Häsen Räsern som spurtade till seger i Örjan Kihlströms händer. Jan-Olov Persson fick även se sin Wolt vinna tillsammans med Ulf Ohlsson och övriga lopp inom V64 vanns av Jörgen Westholms Knifetown Hall (David Grundmann) samt Markus B Svedbergs Call To The Bar. Det gjorde att utdelningen för sex rätt landade på 24 602 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »