Inför V86®: ”Har visat att han duger mot dom bästa”

| 2021-04-20 14:49

The Onions lopp på onsdagen har lockat flera elitloppskandidater.
En av dem är Milliondollarrhyme som tränaren Fredrik B Larsson gärna startar i världens mest prestigfyllda sprinterlopp.
- Om han är i riktig toppform har han visat att han duger mot dom bästa och då kan han vara aktuell.

Fredrik B Larsson startar gärna Milliondollarrhyme i Elitloppet igen. Foto av Lena Emmoth TR Bild

Fredrik B Larsson startar gärna Milliondollarrhyme i Elitloppet igen. Foto av Lena Emmoth TR Bild

Onsdagens avslutning på V86® har samlat ett mycket slagkraftigt sällskap och siktet är inställt på sista söndagen i maj för flera av ekipagen. Fredrik B Larsson har Elitloppet i åtanke med sin stjärna Milliondollarrhyme som slutade fyra förra året med mersmak.
- Jag vill inte säga på rak arm att det är Elitloppet som gäller, jag tar ett lopp i taget. Samtidigt har han visat att han hör hemma där om han är i toppform.
Milliondollarrhyme tävlade gediget under fjolåret utan att det riktigt lossnade för honom.
- Han slog sig i hagen på vintern då och det hämmade honom en del och han missade en hel del träning. Jag var inte alls nöjd med honom i försöket till Elitloppet, men i finalen kändes han väldigt stark. Efter det så hittade han inte den rätta formen och jag var aldrig riktigt nöjd med honom under sommaren. I SM tycker jag att han var bra och hittade formen på allvar igen.
Tanken på tävla i Frankrike fanns med i planen och Milliondollarrhyme åkte ner i slutet av fjolåret och vann direkt i första starten på Vincennes och startade ytterligare två gånger till utan att få full utdelning.
- Jag var nöjd med hans starter i Frankrike och han har verkligen tagit det äventyret på rätt sätt. Han har tuffat till sig och jag tror och hoppas att han kommer ha nytta av det framöver och ta ytterligare ett steg.

Bra årsdebut
Milliondollarrhyme gjorde årsdebut 7 april och spurtade vasst som tvåa bakom Ecurie D.
- Jag var mer än nöjd med hans årsdebut och det var lite bättre än väntat. Han har haft en mycket bra vinter och jag har kunnat förbereda honom som jag velat och vi ligger bra i fas.
På onsdagen i The Onions lopp möter Larssons stjärna flera namnkunniga konkurrenter.
- Det är ett topplopp. Milliondollarrhyme ska gå framåt med den senaste genomköraren i kroppen och blir bättre hela tiden. Hästen känns väldigt fin i träningen. Han har visat att han matchar eliten och klaffar det blir jag inte överraskad om han är långt framme. Jag ändrar inget och ser fram emot loppet och säsongen i övrigt. Jag tar ett lopp i taget.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »