Odd Herkles vann Vårbjörken på nytt banrekord

| 2021-05-17 09:00

Odd Herakles genrepade inför den stundande Elitkampen på Solvala under elitloppshelgen.
Tillsammans med Mats E Djuse tog han enkelt hem Vårbjörken på Umåker efter ledning från start till mål.
Men Björn Karlsson såg verkligen till att det blev race av det hela genom att hålla tempot upp med Tangen Haap och Odd Herakles kom i mål på tiden 1.20,1/1640a, vilket är nytt banrekord.

Innan V75 tog sin början bjöds det på ett häftigt kallblodslopp med den stora Odd Herakles som megafavorit. Den norske stjärntravaren gjorde nu sin andra start i regi Fredrik Fransson eftersom hästen är här i Sverige för avelsverksamhet. I förra starten tog Månlykke A.M. skalpen på Odd Herakles men nu var han tillbaka i vinnarcirkeln igen. Men även om han vann lekande lätt så blev det ingen walk in the park under vägen. Björn Karlsson bakom Tangen Haap såg till att det blev en fartfylld historia genom att hålla tempot uppe med sin Tangen Haap på utsidan. Odd Herakles höll upp ledningen från innerspåret men med Tangen Haap utvändigt travades de första 500 metrarna efter 1.18,1. Duon kom upp till varvet på 1.19,4 men i sista kurvan kunde inte Tangen Haap hålla jämna steg med Odd Herakles. Den sistnämnde stack enkelt undan över upploppet och i sulkyn satt Mats E Djuse för första gången. Kallblodsstjärnan kom i mål på nya banrekordet 1.20,1/1640a och inkasserade 100 000 kronor. Närmast väntar Elitkampen på Solvalla om två veckor under elitloppshelgen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »