Inför V75®/jackpot: Drömlottning för Disco Volante i Vägen till Elitloppet

| 2021-05-17 09:06

Stefan ”Tarzan” Melander hade verkligen tur i spårlottningen.
I Prins Daniels lopp – Vägen till Elitloppet – fick Disco Volante drömläge med innerspår medan stallkamraten Milligan’s School fick bricka två.
– Det är vinna eller försvinna för Disco, säger Melander.

 

Foto av Maria Holmén TR Bild

Foto av Maria Holmén TR Bild

På söndag sker spårlottningen till Elitloppet och på lördag körs den sista direktkvalificeringen i Gävle. Det är i V75-6, Prins Daniels lopp – Vägen till Elitloppet – som vinnaren får en plats i det stora sprinterloppet på Solvalla sista helgen i maj. Disco Volante har varit med i Elitloppet två år i rad men inte lyckats ta sig till final. Första året blev han oplacerad i sitt försök och i fjol blev hästen skrämd i starten och galopperade. Nu hoppas Stefan Melander på tredje gången gillt för sin stjärntravare som har sprungit in drygt 5,4 miljoner kronor. Att formen sitter där visade Disco Volante nyligen genom att besegra bland annat Missle Hill och vinna på tiden 1.10,3/1640a. Den startsnabba frontrunnern hade dessutom tur i spårlottningen och fick innerspår bakom bilen på lördag, där distansen är 1609 meter med autostart. Stallkamraten Milligan’s School lottades till spåret bredvid i jakten på förstapriset på 400 000 kronor.
– Disco Volante (V75-6) är född som en sprinter och innerspåret blev perfekt. Sköter han sig är han ju så snabb ut och då måste det vara en mycket bra chans. Det är väl vinna eller försvinna, säger Stefan Melander och spikar hästen på det offiiciella tipset Fem tippar V75.
– Hästen känns i alla fall väldigt fin och slog ju flera toppästar senast när han gick 1.10,3 i Rättvik. Det ser spännande ut för hans del.
– Milligan’s School (V75-6) har det inte funnits några passande lopp åt och han har heller inte kommit med i försöken till Paralympiatravet. Jag har anmält honom flera gånger men startpoängen har inte räckt till. Det är därför som han inte har startat på sex veckor men han har tränat för fullt hela tiden och kommer att ha bra form direkt. Men även om han har tränat väldigt bra så tror jag att det blir svårt för honom att vinna. Mina hästar brukar vara lite vassare när de får starta oftare än sex veckors uppehåll.
– Båda två kommer att gå optimalt balanserade, barfota runt om, säger Melander.
Det är även jackpot på V75 där det enligt ATG:s beräkningar finns 61 miljoner kronor i sjurättspotten.

Startlista H.K.H. Prins Daniels lopp – Vägen till Elitloppet:
1609 meter autostart
1) Disco Volante – Ulf Ohlsson
2) Milligan’s School – Ulf Eriksson
3) Diana Zet – Örjan Kihlström
4) Harran Boko – Conrad Lugauer
5) Floris Baldwin – Erik Adielsson
6) Västerbo Grosbois – Rauno Pöllänen
7) Classichap – Åsbjörn Tengsareid
8) On Track Piraten – Emilia Leo
9) Gareth Boko – Magnus A Djuse
10) Racing Mange – Joakim Lövgren

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »