Spännande Elitloppshelg för Travkompaniet

| 2021-05-25 12:02

I helgen ser vi fram emot årets största travfest, Elitloppshelgen på Solvalla med tävlingar i dagarna tre. Och vilka tävlingar sen! Hela 33 spännande lopp med massor av topphästar. Travkompaniet har tre hästar till start, Bitchie på fredagen, Cheek To Cheek och stallets stjärna Who's Who på lördagen. Den sistnämnde i en av helgens mest intressanta lopp, Harper Hanovers lopp.

Who's Who laddar mot lördagens Harper Hanovers lopp. Foto; A.Lindblom

Who's Who laddar mot lördagens Harper Hanovers lopp. Foto; A.Lindblom

Elitloppshelgen inleds med förfest på fredagen med bland annat ASVT's auktionslopp, Lilla Harpers och speedrace för kallblod.
I fredagens femte lopp har Travkompaniet helgens första starthäst med Bitchie i ett stolopp över 2 140 meter.
I sulkyn bakom stoet sitter Anders Eriksson upp och de startar från spår fem.

Vi har just fått besked om att ett begränsat antal bordsplatser erbjuds hästägare och uppfödare till startande hästar på fredagen. Platserna är på Kongressens restaurang på Solvalla där det ingår en Wallenbergare med potatispuré och rårörda lingon, smör, bröd samt kaffe.
Pris för en plats är 225 kr där betalning sker på plats på Solvalla.

För de andelsägare i Travkompaniet som är intresserade av en restaurangplats mailar oss på info@travkompaniet.se senast onsdag kl 12:00.
Vi kommer att lotta ut platserna bland de som mailat in sin intresseanmälan.

 

Cheek To Cheek i årsdebut i lördagens sista lopp. Foto; A.Lindblom

Cheek To Cheek i årsdebut i lördagens sista lopp. Foto; A.Lindblom

Harper Hanovers lopp

På lördag har Travkompaniet två hästar till start.
Cheek To Cheek gör årsdebut och första starten som valack i lördagens sista lopp. Han har haft otur i spårlottning där han dragit "Svarte Petter", spår åtta.  I sulkyn Örjan Kihlström.

I lördagens näst sista lopp körs Harper Hanovers lopp som är ett av helgens riktiga höjdpunkter. Who's Who har också fått nummer åtta men det är spår ett på tilläggsvolten 3 180 meter.
Motståndet är tufft men vi tror att vår häst kommer att göra ett riktigt bra lopp igen. Han har tidigare gjort två starter över distansen med en seger och en andraplats som resultat. Vi hoppas att han håller den fina statistiken även på lördag.

Mer info och sista träningsrapporterna om våra starthästar kommer på fredag.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »