V86®: Titelförsvararen bäst i Smålandsstayern

| 2021-06-10 07:57

Förra året höll han undan från ledningen.
Den här gången bärgades segern via en stark spurt.
Hurricane Silas tog på onsdagen hem Smålandsstayern för andra året i rad.

V86® är ute på sommarturné och den här veckan var det Vaggerydstravet som stod värd för tävlingarna. Smålandsstayern över mastiga grunddistansen 3 640 meter var dagens clou och där bar Meastro Crowe ett tungt favoritskap. Sedan han övertagit ledningen två varv från mål såg han också ut att revanschera sig för nederlaget i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen. Sexåringen, som inledde säsongen med fem raka segrar, hade emellertid ingen av sina bättre dagar. Redan halvvarvet från mål hissade han nödflagg och i slutkurvan kopplade Kondor Dream grepp från positionen i rygg på ledaren. Men bakifrån kom Hurricane Silas dundrande och efter en rafflande upploppsstrid skar han mållinjen som etta.
- Han är en häst som ofta gör väldigt bra lopp och han trivs på distansen. Nu fick han gå invändigt nästan hela tiden och det var långt fram varvet kvar, men han visade sig vara starkast i dag, konstaterade Ulf Ohlsson, som fått förtroende i sulkyn av hästens tränare Fredrik Persson.

Nervöst för favoritspelarna
Ulf Ohlsson hade långt fram även med Becker Grif. Italienaren ståtade med fem segrar på nio starter när han kom till Magnus Dahlén under våren och efter en tredjeplats och en seger på svensk mark spelades han nu till omgångens största favorit. De som hängt upp sina V86-system på fyraåringen hann dock få både ett och två gråa hår under vägen då hästen inte fick det att bita från kön. När hästarna svängde in på upploppet hade han ändå lyckats lunka sig ikapp täthästarna och strax före mållinjen var han först.
- Det var långt fram men samtidigt var det ett långt lopp och jag tycker att upploppet är långt här, men han fick inte tag i banan riktigt och var därför lite mer trög än han skulle ha varit. Men hästen har visat att han är i form och han gjorde ett bra lopp, sa Ulf Ohlsson.

Dubbla segrar och banrekord
Gävletränaren Oskar Kylin-Blom gästade Vaggerydstravet för första gången och han gjorde inte den 50 mil långa resan förgäves. Två hästar följde med och först ut var Nicois du Gull som efter år av problem har svarat positivt på tuffare träning och nu tog andra raka segern från ledningen.
- Han var fin senast men han var ännu finare i dag och jag är otroligt glad och nöjd att det fungerar så bra som det gör, sa Oskar Kyllin-Blom.
Och inte nog med det. I bronsdivisionsförsöket vann Morotai Degato en utdragen spetsstrid men då favoriten Armornero Roc kom fram kort senare valde Oskar Kylin-Blom att släppa. Det visade sig vara ett vinnande drag. När luckan kom till slut växlade Morotai Degato enkelt ner ledaren och vann på banrekordet 1.10,7 över 1 640 meter med bilstart.
- Läckert! Jag hade känslan att han kunde springa riktigt fort över 1 600 meter och jag hade tänkt köra i ledningen. Men när Mika (Forss) kom tänkte jag att jag släpper och kör på chans, och 200 kvar kände jag att kommer luckan nu så kommer han att explodera.

Stärkte sina aktier inför Stochampionatet
I loppet för fyraåriga ston gick Domingoa undan till smått överlägsen seger från ledningen tillsammans med Kevin Oscarsson och snart väntar större uppgifter.
- Vi kommer säkert prova i Stochampionatetl. Vi får se om hon har där att göra men de ambitionerna har både jag och ägarna, sa hästens tränare Dan Widegren.
Anders Svanstedt visade också upp en het Stochampionatskandidat. Cash And Carry startade med bricka tolv bakom bilen och fick en tuff inledning i tredjespår innan hon landade utvändigt om ledaren. Det bekom henne inte. På sista bortre långsidan tog hon över ledningen och sedan gick hon undan i överlägsen stil.
- Hon är helt otrolig! Lite oslipad kanske. Jag hade velat ta det lite lugnare men ledaren tappade travet och då tänkte jag att vi får köra på lite. Hon var faktiskt lite trött till slut och det tycker jag var bra. Det är första gången som jag känt att det tar emot lite och det tror jag kommer ta henne framåt.
Övriga lopp inom V86 vanns av Alessandro Gocciadoros Brezza du Kras (Mika Forss) och Sofia Aronssons Jaxon V.S. (Stefan Persson). Det gjorde att belöningen för åtta rätt landade på 29 134 kronor. Sju rätt delade ut 415 kronor och sex rätt 51 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »