Inför V86®: ”Hon har kanonform och möter bara ston – bra chans”

| 2021-06-16 10:13

Ulf Stenströmer valde att stå över Norrbottens Stora Pris med Handsome Brad.
Istället siktas stjärnhästen mot Färjestad och V75 den 3 juli.
Men innan dess reser Axevallatränaren till Solvalla och har två spännande hästar med i V86®.
– Mill Cava har kanonform och möter bara ston. Det är en bra chans, säger Stenströmer.

Handsome Brad bombade hem ett lopp i Gulddivisionen i Mantorp nyligen i imponerande stil. Efter loppet hade tränaren Ulf Stenströmer tankar på att låta stjärnan resa upp till Boden och starta i miljonloppet Norrbottens Stora Pris på lördag. Men nu blev det andra planer istället.
– Jag efterfrågade ett wild card men fick aldrig något och därför ändrade vi planerna. Vi siktar på Färjestad och Gulddivisionen den 3 juli istället. Hästen ser pigg och fin ut efter senaste loppet och har känts väldigt bra i träningen, berättar Ulf Stenströmer.

”Goop sa att hästen aldrig hade kunnat förlora felfri”
I onsdagens V86®, där hela omgången avgörs på Solvalla, är Stenströmer aktuell med två intressanta hästar till start. Det är två fyraåriga ston som kommer med smickrande resultatrader. Mill Cava har Stenströmer gjort ett mycket gott tränarjobb med då hästen i år i sin nya regi har vunnit fyra lopp på sex starter.
– 7 Mill Cava (V86-4) är en jättefin häst som fick en rejäl senvinterträning hos oss och fick jobba på enligt vårt koncept. Hon har tagit till sig träningen jättebra och förutom de fyra segrarna var hon även trea från dödens då hon mötte hingstar och valacker.
– Senast blev det galopp i Åmål och Björn Goop sa att hästen aldrig hade kunnat förlora det loppet felfri. Men det var tyvärr tränaren som klantade till det och stängde in henne för mycket med både Can’t See Back-huvudlag och Murphy. Hon galopperade i starten men Björn tyckte att hon kändes kanonfin. Nu blev hästen fast med rubbet och med lucka hade hon varit väldigt långt framme. Hon hade bara 80 i puls när hon kom in i stallet efteråt, säger Ulf Stenströmer.
Vad säger du om uppgiften i V86-4 för Mill Cava som startar från springspår med Ulf Ohlsson i sulkyn?
– Det ser ut att vara ett bra lopp men min är snabb ut och Uffe kan ju köra från springspår. Jag hoppas på ledningen och då ska det vara en bra chans. Det blir barfota runt orm igen men vanlig vagn nu när det är voltstart. Sedan får vi se hur jag gör med huvudlaget om det blir antingen Can’t See Back eller Murphy, eller inget av dem. Hästen känns bara bättre och bättre och blir bara blankare och rundare för varje start. Hon är fyra år och vi ska prova att kvala till Stochampionatet om hon fortsätter att se så fin ut.

”Tacksamt med innerspår – är väldigt startsnabb”
Ulf Stenströmers andra häst på V86 är Gina Lollobrigida som vann senast och som har tagit tre segrar på de fem senaste starterna. Hon kommer nu ut från ett perfekt läge även hon och har innerspår bakom bilen för Ulf Ohlsson.
– 1 Gina Lollobrigida (V86-2) är en helsyster till Handsome Brad som har varit lite otursförföljd som treåring och haft en griffelbensfraktur. Hon har varit lite seg i början men nu börjar hon förstå mer och mer var det handlar om. Jag hade gjort i ordning henne inför senaste starten och hon var jättebra vid segern. Det var väldigt bra gjort att kunna hålla undan över 2600 meter, säger Stenströmer.
– Nu är det tacksamt att ha fått det här läget med innerspår då hästen är väldigt startsnabb. Hon möter hingstar och valacker men får Uffe en jättegod feeling vill han säkert köra i ledningen. Hon känns väldigt fin och meningen är att vi ska prova kvalen till Stochampionatet även för henne. Det blir barfota fram och jänkarvagn igen men eventuellt blir det ett norskt huvudlag istället för öppet.
Vem är bästa chansen av dina två?
– Mill Cava möter bara ston och har kanonform. Men Gina Lollobrigida vann senast utan att ha kanonform och ska vara på väg uppåt. Jag tycker att det är en bra chans och en halvchans.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »