Förändringstider på Yttersta

| 2021-09-07 11:13

Just nu är det förändringens tid på Yttersta. Tvåringarna har flyttat upp till tävlingsstallet och för första gången sedan de föddes, fått flytta in i en egen box.

Even Younger i sin egna hage vid tävlingsstallet. Foto; A.Lindblom

Even Younger i sin egna hage vid tävlingsstallet. Foto; A.Lindblom

Veckan efter Derbyt har blivit lite av stora flyttveckan på Yttersta. Då flyttar de tvååriga hästarna från unghästavdelningen upp till tävlingsstallet för att så småningom ge plats åt ettåringarna. Men innan ettåringarna skall lämna betet för att flytta in i utedrifterna på Yttersta, skall hagar och ligghallar tömmas och få en grundlig rengörning.
Det är klart om ett par dagar och då är det dags för skolstart för ettåringarna.

Liv i luckan

Under måndagen var det ovanligt livligt på Yttersta efter att tvååringarna flyttats. De har blivit åtskilda och fördelats i olika stall beroende på vilken skötare de har fått. Hingstarna har fått egna hagar och stona har blivit uppdelade två och två i hagarna.
Det här gjorde att några av hästarna ropade efter sina gamla kompisar som i sin tur svarade. Det blev lite allmänt rörigt i hagar och stallar då även några av de äldre hästarna blev uppspelta. Hästar är vanedjur och när det då händer något nytt, ja då kan det bli lite "liv i luckan".

I dag tisdag är det redan betydligt lugnare där tvååringarna så smått har funnit sig tillrätta i sin nya situation. Det är första gången sedan de var nyfödda föl som de har tillbringat natten i en box.
Nu har de också fått egna skötare som kommer att ta hand om dem i vardagen.

De som har tagit hand om stallets tvååringar är;

Jennie Ek - Elaking & Expectations
Catarina Damström - Elderly
Lisa Skog - Equinox
Petra Grönstedt - Even Younger
Reko Seppä - Eyewitness

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »