Ettåringarna på Yttersta

| 2021-09-09 15:17

I morse kom den nya kullen ettåringar till unghästavdelningen på Yttersta. Det blev full fart tillsammans med "pappa" Pink Elephant som nu får fostra en ny kull. 

De nyinflyttade ettåringarna i full fart i unghästhagen. Foto; A.Lindblom

De nyinflyttade ettåringarna i full fart i unghästhagen. Foto; A.Lindblom

I måndags flyttade 2-åringarna upp till tävlingsstallet på Yttersta. Efter det gjordes hagarna och ligghallarna i unghästavdelningen rent och desinficerade för att förbereda för en ny kull ettåringar.

I morse tog sommarlovet slut för våra tre ettåringar, Fairy Tale, Flirtini och Forever Yours som flyttade från betet in på Yttersta.
Där väntade pensionären Pink Elephant som sedan några år tillbaka har jobbet som "pappa" för att hålla lite ordning på unghingstarna. 

Pink Elephant i mitten bekantar sig med den nya kullen ettåringar. Foto; A.Lindblom

Pink Elephant i mitten bekantar sig med den nya kullen ettåringar. Foto; A.Lindblom

Skolan börjar

Efter att ha varit ensam i hagen sedan i måndags verkade Pink Elephant väldigt glad över att få sällskap igen. Han drog iväg några snabba vändor i hagen med den nya kullen som i sin tur var väldigt nyfikna på den store farbrorn. Det blev mycket nosande på varandra där Fairy Tale var den som var modigast och som gärna höll sig i närheten av "Elefanten". Förutom några snabba rusher gick allt annars väldigt lugnt till utan några fula tjyvnyp och ödesdigra sparkar.

Nu får ettåringarna finna sig tillrätta i sin nya miljö men på måndag börjar allvaret. Då skall de börja i skolan som i en travhäst liv innebär att köras in och skolas för att förhoppningsvis bli en fulländad tävlingshäst.

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »