Stoletheshow flyttar till Norge

| 2021-09-14 09:32

Norske kriterievinnaren Stoletheshow återvänder till hemlandet.
Det skriver hästens tränare Marcus Lindgren på Twitter.

Med Erling Rennesvik i sulkyn vann Stoletheshow det norska travkriteriet som treåring och gav sin tränare Marcus Lindgren största segern dittills i karriären.
Två år senare var hästen på väg mot en ännu större triumf i Jubileumspokalen på Solvalla, men nöja sig med andrapriset bakom Missle Hill efter en heroisk prestation då Stolethedhow tvingades öppna 1.05,7 första 500 och varvat på brutala 1.08,7.
Som sexåring är hästen emellertid segerlös på tio starter och kommer nu att åka hem till Norge för att tränas av Frode Hamre.
”Idag för tre år sen vann Stoletheshow Norskt Travkriterium, en seger som var som en dröm. Han har gjort det grymt bra - värst var han nog som tvåa i Jubileumspokalen på 10,3 full väg förra året. I år har det gått sådär och nu flyttar han till Hamre. Lycka till pojken”, skriver Marcus Lindgren på Twitter.
Stoletheshow har segrat i 13 av 49 starter och sprungit in 3 616 799 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »