Världsårsbästa av Marcus Melanders topphäst

| 2021-09-20 13:37

Marcus Melander tränar världens snabbaste travhäst i år.
Under söndagen slog Dancinginthedark M till i finalen av Kentucky Championship Series för treåriga hingstar och valacker på The Red Mile.
Segertiden blev världsårsbästa 1.08,1/1609 meter.

 

Dancinginthedark M är uppfödd av Mehammar Stuteri som äger honom tillsammans med Bro Byggnads AB. Den treårige hingsten, som har Readly Express som pappa, tränas av Marcus Melander.

I söndagens storlopp på klassiska The Red Mile i Lexington satt Brian Sears upp i sulkyn för första gången. Det slutade med succé när Dancinginthedark M tog årets femte seger på tolv starter. I en härlig slutstrid, där Dancinginthedark M spurtade sylvasst via 1.06,6 den sista quartern, och precis före mål fick han tag i den undflyende ledaren Cuatro de Julio som kördes av Lucas Wallin.
Segertiden skrevs alltså till 1.08,1/1609 meter autostart vilket är den snabbaste tiden i världen i år av en travhäst. Förstapriset var 125 000 dollar.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »