Önas Prince slipade formen inför Breeders’ Crown

| 2021-10-13 09:01

Per Nordströms årgångstopp Önas Prince tog en mycket enkel seger när han på tisdagen slipade formen inför Breeders’ Crown hemma på Jägersro.
- Han behövde få sig en liten genomkörare och det här satte sig nog på rätta stället, sa hemmatränaren.

Per Nordströms enastående unghästarmada fortsätter att leverera. På måndagen tog hans dubble E3-vinnare Felix Orlando hem Sikta mot stjärnorna på Mantorp och nu laddas treåringen mot Breeders’ Crown. Detsamma gäller hans ett år äldre stallkamrat Önas Prince. Han hade triumferat i Konungens Pokal och Sprintermästaren och ståtade med tio raka segrar innan han senast fick nöja sig med andraplatsen i Svenskt Travderby. Nu startade han som jättefavorit och från ledningen lekte han hem segern.
- Han fick en veckas pust efter derbyt och sedan började vi smyga igång han lite grann och nu har han tränat på lite tyngre. Han behövde det här lite snabbare i benen nu för att kunna vara riktigt bra om tolv dagar, sa Per Nordström.
Han siktar på semifinalerna i Breeders’ Crown på Solvalla 24 oktober även med E3-vinnaren Islay Mist Sisu. Men hon infriade inte favoritspelarnas förväntningar när hon äntrade banan i det efterföljande loppet tillika V64®-inledningen. Efter att ha blivit över i spåren från start fick hon gå utvändigt om ledaren och därifrån var hon tidigt slagen. Mållinjen skar hon som femma.
- Det klart att det här var en besvikelse och inte vad vi hade räknat med i ett genrep inför Breeders’ Crown. Hon sprang mest på tvären tycker jag och var inte riktigt på humör. Vi får kolla om vi kan hitta något, men vi ska följa vår plan om vi inte hittar något negativt. Men det klart att formen inte var där den skulle, sa Nordström.
Vann loppet gjorde Larry Wood som imponerade när han efter 1.07,7 första 500 meterna för att komma till ledningen stack undan till slut.
- Jag har matchat honom rätt så tufft hela året och han har gjort det bra även om jag har känt att det finns mer i honom än vad han har fått ur sig. I kväll var första gången som han gjorde det där topploppet och det känns jättebra inför semifinalerna i Breeders’ Crown att han funkar fullt ut, sa tränare och kusk Joakim Lövgren.

Wild Love har hittat formen
Bengt Simbergs toppsto Wild Love, som inledde säsongen strålande i Frankrike och efter återvändandet till Sverige vann Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen, är en vinnare igen efter en mindre svacka. I Kevin Oscarssons händer imponerade hon när hon tuggade ner ledande Velvet Gio från positionen utvändigt.
- Det märks att hon börjar komma tillbaka i form för det bara smäller till när man släpper av henne, sa segerkusken.
Joakim Lövgren tog en trippel inom V64®-spelet då det även blev seger för Only Cash O.C. (Tyler Mifsud) och Nocturne Zon och övriga avdelningar vanns av Magnus Dahléns Baronerosso Play (Johnny Takter) och Jerry Riordan-tränade Nouba Mom. Sex rätt på V64 delade ut 3 989 kronor.  

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »