Svensk seger i Lärlings-EM

| 2021-10-14 09:34

Lukas L Svedlund heter Sveriges färskaste Europamästare.
På onsdagskvällen vann kusktalangen EM för lärlingar i Helsingfors.

Det var en spännande och oviss väntan på det slutgiltiga resultatet efter det fjärde och sista loppet i Lärlings-EM på Vermo. Att Lukas L Svedlund låg bra till efter en seger och en andraplats stod klart men det förelåg viss förvirring runt poängräkningen och ingen av deltagarna visste hur det hade gått. Men så kungjordes resultatet och mästartiteln gick till 22-åringen med Gävletravet som hemmabana.
- Jag har inte hunnit ta in det än. Det gör jag nog inte på ett par dagar heller. Jag sa till flickvännen redan på Arlanda: Jag ska dra på mig en blågul dress och representera Sverige – fy fan vad sjukt. Nu står man här som första svenska vinnaren på 15 år. Hur sjukt är inte det? säger Europamästaren till travronden.se.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »