Inför GS75® (jackpot): Håkans hästar i huvudroller

| 2021-12-03 13:39

Håkan K Persson har tre bidrag på Grand Slam 75.
Ingen i trion kan räknas bort ur segerstriden.
Halmstadstränaren är värd att bevaka när jackpotmiljonerna ska fördelas på Mantorp.

Mantorp huserar denna vintersöndags GS75® och efter en synnerligen svårlöst omgång på Bergsåker förra veckan, kryddas spelet upp med en jackpot. Från Halmstad kommer Håkan K Persson med tre hästar, vilka alla får brorsan Stefan Persson vid tömmarna.
Först ut är 5 For Guys Dream (GS75-4) som vi blivit vana att se på V75 emellanåt. I ett sådant lopp medverkande han också senast på Jägersro, där han slutade sexa, men det var inte någon helt enkel uppgift för hästen som kämpade med punktering under resans gång.
– For Guys Dream är bra i ordning för dagen och han gör ju bra lopp hela tiden, senast gick han dessutom med punktering hela loppet så den insatsen var stark och likaså insatsen vid segern gången före. Det här ser ut som en bra uppgift för hästen på pappret i alla fall, han borde ha bra förutsättningar för att segerstrida här. Stefan känner ju hästen bra nu så han får lägga upp loppet som han vill, men hästen är ju allround och tål alla upplägg.

Kommer från lätt spetsseger
Fyraårige Bold Eagle-sonen 4 Global Bodyguard (GS75-6) testades i uttagningarna till derbyt tidigare i år, fick ta igen sig lite efter det men har nu återkommit i två starter. Senast på Färjestad blev det en imponerande seger där hästen till slut lämnade motståndet från ledningen.
– Han har känts bra en längre tid, fast utan att få till det riktigt. Men senast på Färjestad stämde det bra och han såg väldigt fin ut, det var gott om krafter kvar i mål också. Han blev lite sliten efter Derby-kvalen, så vi fick göra i ordning honom och nu känns allt bra igen. Det är en bra häst som har för lite pengar på sig jämfört med kapaciteten och läget blev fint. Helst vill vi till ledningen såklart, det blir ju lättare så, men han går bra från andra positioner också.

Har siktats mot uppgiften
9 Bring Me Money
 (GS75-7) som går ut i eftermiddagens epilog, har inte riktigt haft det rätta flytet i år och är på åtta starter ännu segerlös. Men tränaren har siktat mot söndagens uppgift med stoet, som heller inte hon ska glömmas bort när strecken plitas ned på kupongerna.
– Hon gick bra senast, det var en snabb avslutning. Hon brukar göra bra lopp hela tiden men vi har haft lite dåligt med lopp för henne på sistone, så vi har siktat lite mot den här uppgiften. Hon möter bara ston och är grundkapabel. Bakspåret behöver inte vara fel, hon skulle vara gynnad om det blir lite körning då hon alltid spurtar bra.
Vilken av de tre är den hetaste chansen då?
– De har väl rätt så bra uppgifter alla, så det känns spännande inför söndagen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »