V75®: Bländande årsdebut av Who’s Who

| 2022-03-05 19:24

Stjärntravaren Who’s Who ser ut att gå en fin säsong till mötes.
På lördagen inledde han säsongen med promenadseger i gulddivisionen på Kalmartravet.
- Det blev en passande årsdebut och hästen kändes så fin som man kan hoppas på, sa kusken Örjan Kihlström.

Foto av Mikael Rosenquist/TR Bild

Foto av Mikael Rosenquist/TR Bild

Konkurrenterna månde bäva inför storloppssäsongen. Visserligen fick Who’s Who varva på för klassen beskedliga 1.14 men intrycket hästen gav var bländande. Utvändige Ubiquarian Face försökte utmana men var chanslös och det var även andrahandsfavoriten Click Bait efter ett lopp som tvåa på innerspår. När Örjan Kihlström bad Who’s Who öka takten in på upploppet gick den högklassige hingsten ifrån till överlägsen triumf.
- Det var en lugn årsdebut för honom och han såg fin och spänstig ut. Han bör gå framåt rätt rejält med det har loppet i kroppen, sa tränaren Pasi Aikio.
Förra året tog 2018 års derbyvinnare Who’s Who steget upp i den yppersta eliten genom segrar i Norrbottens Stora Pris och Hugo Åberg Memorial. I och med lördagens seger passerade han tolv miljoner kronor och nu är siktet inställt på stundande storlopp.
- Det blir en mycket spännande säsong med tanke på hur han känns nu och den vinter han har bakom sig. Vi var spända inför förra säsongen men är ännu mer spända inför den här säsongen. Vi har tränat honom lite tuffare och tyngre i vinter och han har tagit det riktigt bra.
Säsongen är lång och många storlopp ska avgöras. Men för Pasi Aikio är det ett lopp som höjer sig över alla andra.
- Det finns många stora lopp att vara med i men det klart att Elitloppet är en dröm för en annan som är uppvuxen på Solvalla.

Segergest efter jätteskräll
Dagens mest häpnadsväckande prestation stod jätteskrällen Il Forte för i klass II. Trots 1.07 första 500 meterna och 1.11 på varvet dundrade enprocentaren ifrån motståndet från ledningen.
- Så jäkla underbart! Vilken prestation! Han var grym! segerbubblade kusken Oscar Ginman efter att redan 50 meter från mål ha skickat högernäven i skyn.
Även hästens tränare Jarl Olsson var av förklarliga skäl mycket glad efter att hans häst utklassat motståndet till 71 gånger pengarna på vinnarspelet.
- Det här kunde man inte tro. Han är både stark och snabb och har fin teknik och allting. Jag visste att han var bra men inte så här bra. Det här är definitivt min största seger hittills. Jag har hållit på i många år men det här smäller högst, sa Jägersrotränaren.

Jackpot på lördag
Hans Crebas kommer från ett rekordår och har också inlett 2022 mycket starkt. När han nu återvände till sin tidigare hemmabana tog han sin första V75-seger för året med överraskningen Bransbys Juke Box. Efter fin draghjälp i tredjespår genom slutkurvan spurtade nioåringen enkelt förbi motståndet.
- Underbart! Jag har så många fina minnen här och att komma tillbaka och leverera känns väldigt fint inombords, sa Axevallatränaren.
I silverdivisionen skrällde det också genom Conrad Lugauers Sandsjöns Enzo (Marc Elias) och Jägersrotränaren fick även se sin Devs Daffodil spurta hem Ultra Brights lopp i händerna på Markus Waldmüller. Det andra försöken i diamantstoet vanns av Carl-Otto Göranssons Laferrari Dimanche (Örjan Kihlström) och när Stephanie J Werder-tränade Namur (Magnus A Djuse) skar mållinjen som etta i det avslutande klass I-försöket sköts de kvarvarande V75-kupongerna i sank. Därmed hägrar en jackpot, som kan göra en ensam vinnare med sju rätt 47 miljoner kronor rikare, nästa lördag. De som lyckades pricka in sex av vinnarna fick för det 12 487 kronor och fem rätt delade ut 394 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »