V86®: Elitloppsbiljetten till Snowstorm Hanover

| 2022-05-12 09:18

Snowstorm Hanover är klar för Elitloppet.
På onsdagen vann han Meadow Roads lopp och en rosa biljett på Solvalla.
- Han har alltid varit en fin travare men nu har han blivit som en tiger, sa körande Magnus A Djuse.

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Foto av Lars Jakobsson/TR Bild

Vägen till Elitloppet – Meadow Roads lopp var kvällens huvudnummer på V86®. Utöver en segercheck på 100 000 kronor väntade en elitloppsbiljett i vinnarcirkeln och det blev ett rafflande lopp. Click Bait tog hand om ledningen men släppte ifrån sig taktpinnen till Inti Boko på den första långsidan. Kort senare kom redan elitloppinbjudne Vernissage Grif upp på utsidan och han klädde enkelt av ledaren. Men på upploppet kastade även han in handduken och istället var det Daniel Redén-tränade Snowstorm Hanover som drog det längsta strået från andra par utvändigt, före en likaledes starkt spurtande Milliondollarrhyme.
- Väldigt kul att han är med i Elitloppet! Det är helt otroligt för det trodde väl ingen för två-tre månader sedan. Han har fått en väldigt bra inställning till tävlandet. Jag kände att det var ett jäkla tryck i honom på långsidan och även om jag hade Milliondollarrhyme i rygg och den kom upp utvändigt kändes det som att han bara svarade, sa Magnus A Djuse.

Hat trick av Lövgren
Conrad Lugauer hade ordning på hästarna hemma på Jägersro. Redan före V86 hade han vunnit tre lopp som tränare och bland annat dundrat runt på 1.09,6 med Hidalgo Heldia. Och när det stora streckspelet inleddes med Majsprintern blev det överlägsen triumf med Laradja Vrijthout sedan han pressat sig till ledningen i den första kurvan.
- Vi blev lite chockade med Hidalgo Heldia och Laradja Vrijthout gjorde ett fantastiskt lopp han också. Vi hade det lite tufft i början men hade tur att Johans häst (Grandfather Bill) tappad travet lite så att vi kom till ledningen. Sedan slappnade han av och kändes jättefin hela vägen, sa Lugauer.
Joakim Lövgren kunde också lämna Jägersro med ett belåtet leende på läpparna. Första spurtade han Jeans’n Passion hem stoloppet och sedan genrepade hennes stallkamrat Piemonte inför Harper Hanovers lopp på bästa sätt genom att pulverisera motståndet i Majstayern. Och hemmatränaren var inte nöjd med det. I loppet efter fullbordade han sitt hat trick inom ramen för V86 tillsammans med Under Armour.
- Nu är stallet lika bra som de var för tio-elva år sedan när jag bland annat hade två hästar i Olympiatravet, Strong Boy D.E. och Brioni, och väldigt fina årgångshästar, sa Lövgren.

Det funkade för Oskar
Oskar Kylin Blom hade också en lyckad dag på Solvalla. Utanför V86 fick han se sin Morotai Degato vinna Solvalla Hästägarförenings Montépokal och bärga en biljett till Montéeliten under elitloppshelgen tillsammans med Emilia Leo, En stund senare ledde han själv från start mål med Capital Gain C.C. inom ramen för V86.
- Det är fantastiskt när man åker till Valla och det funkar. Jag tycker att jag har så fina hästar att jag vill synas och det här är otroligt roligt, sa Gävletränaren.
Övriga lopp inom V86 på Solvalla vanns av Timo Nurmos Ciak Bi (Jorma Kontio) och Mikael Cedergren-tränade Tale Of Jacks (Linus Lönn).
Åtta rätt på V86 delade ut 3 135 kronor och sju rätt 53 kronor. Sexrättpotten frös inne och därmed väntar en jackpot när V86 nästa vecka avgörs på Solvalla och Åby. Då kan en ensam vinnare med åtta rätt håva in 16 miljoner kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »