Mister F.Daag spurtade hem Copenhagen Cup

| 2022-05-16 12:42

Körning i omgångar och massor av hästar i bredd in på upploppet.
När krutröken skingrats visade sig Mister F.Daag tuffast i en rivig upplaga av Copenhagen Cup.
- Loppet blev perfekt kört för vår del. Det här var en väldigt viktig seger för mig, sade segerkusken Robin Bakker.

 

Foto av Burt Seeger/TR Bild
 

Foto av Burt Seeger/TR Bild

”Ett väldigt taktiskt lopp, det blev lite schackspelande”.
Så beskrev Björn Goop årets upplaga av Danmarks största travlopp sedan han slutat trea bakom Stoletheshow.
Detta efter att ha svarat ut Alcoys tidiga attack och sedan släppt ner den senare utvändigt om ledaren i näst sista sväng.
Det gjorde att ledande Milligan’s School aldrig fick sänka farten och var slagen in på upploppet.
Kort senare hissade även Alcoy nödflagg mot Calle Crown som stormade fram i tredjespår.
Men den senare hade Mister F.Daag i rygg och den tyskfödde unghäststjärnan satte huvudet först.
- Det är alltid trevligt att vinna lopp den här dagen och det bästa är förstås att vinna det största loppet. Loppet blev kört perfekt för vår del. Han är inte så snabb från start, men kom ner i andraspår och sedan fick vi draghjälp av Calle Crown till 250 kvar. Då kände jag att vi kunde vinna, konstaterade Bakker om hästen som segrade i 4-års Eliten den här tävlingsdagen för tre år sedan.
- Han var väldigt bra som yngre och var ju trea i Europaderbyt bakom Face Time Bourbon. Sedan drabbades han av stora problem och att komma tillbaka så här är starkt av hästen, fortsatte Bakker om sjuåringen som tränas i Nederländerna av Paul Hagoort.

Missnöjda tvåor
Tapper tvåa blev Calle Crown som var med i körningen från start och sedan alltså fick dra tåget i tredjespår under slutvarvet.
- Hästen gjorde ett fantastiskt lopp, men innerst inne trodde jag att vi skulle vinna idag. Det var nära, men han kanske hade behövt en rygg att gå i. Jag får vara nöjd tvåa även om jag inte är nöjd. Det hästen visade idag gör att det nog finns anledning att starta lite till här uppe innan han går tillbaka till Frankrike, sade tränaren Tomas Malmqvist medan körande Erik Adielsson var inne på samma linje.
- Hästen gör det jättebra, men man är ju här för att försöka vinna. Men jag kan inte säga att jag kunde kört på något annat sätt, ibland är omständigheterna bara så. Han var underskattad på förhand och jag är supernöjd med allting, förutom att vi blev tvåa istället för etta.
Stoletheshow knep tredjepriset efter sen lucka mellan hästar.
- Jag visste att Alcoy var på väg framåt och hoppades få hans rygg, istället för att behöva dra fram tåget själv sista varvet. Nu orkade han inte riktigt dra fram oss, så vi fick luckan lite för sent, konstaterade Björn Goop.
Segertiden för Mister F.Daag blev 1.11,5/2 011 meter och belöningen motsvarande en halv miljon svenska kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »