Pasi Aikios första Elitlopp

| 2022-05-16 14:53

I lördags fick Who's Who inbjudan till Elitloppet vilket blir Travkompaniets nionde Elitloppsplats vilket vi är oerhört stolta och glada över. För tränare Pasi Aikio blir det hans första start i Elitloppet något som han med stor förväntan ser fram emot.
Elitloppet 2022 - 13 dagar kvar!

Två som skall vara med i Elitloppet för första gången, Who's Who och Pasi Aikio. Foto; A.Lindblom

Två som skall vara med i Elitloppet för första gången, Who's Who och Pasi Aikio. Foto; A.Lindblom

Nästa söndag körs världens högst doterade travlopp för den äldre eliten. I år är 1:a priset hela 5 miljoner och förstås evig ära till vinnande ekipage.

I lördags fick Who's Who en inbjudan och är Travkompaniets nionde häst att få en plats i  Elitloppet. 
Travkompaniets hästar som varit Elitloppshästar är;
Calvin Capar, Jocose 2 ggr, Jaded, Orecchietti, Panne De Moteur 2 ggr samt Maharajah.
Den sistnämnde kom dock aldrig till start då han skadade sig bara några dagar före loppet.

För Pasi Aikio blir Who's Who hans första häst i det som alla aktiva i svenskt travsport vill vara med i, Elitloppet.

Så en klassisk sportfråga till Pasi hur känns det?

- Ja hur känns det? Det är förstås helt fantastiskt, något som i det närmaste är omöjligt. Jag menar det är ju svårt att få fram en häst som duger bra i V75 för inte tala om de allra största loppen. Att då få fram en av de sexton hästar i världen som får en inbjudan till Elitloppet, ja det är nästan omöjligt, svarar Pasi.

Pasi Aikio bakom hans första Elitloppshäst Who's Who. Foto; A.Lindblom

Pasi Aikio bakom hans första Elitloppshäst Who's Who. Foto; A.Lindblom

Who's Who är med för att vinna

Who's Who valdes ut som ettåring av Stefan Hultman men som aldrig hann börja jobba med hästen. Som bekant blev Stefan tyvärr sjuk och tvingades sluta sin tränarkarriär just när Who's Who skulle köras in.
Pasi Aikio blev ansvarig tränare på Yttersta efter Stefan och är därmed den som tagit fram Who's Who från grunden och gjort honom till en av Sveriges bästa hästar. 

Idag har Pasi 23 hästar på sin träningslista där endast 4 är äldre än 4 år. I Who's Who har han en häst som tävlar i den äldre eliten;

- Vi har en häst i den äldre eliten och då gäller det att det är rätt häst. Och Who's Who är rätt häst som jag tycker har allt för att kunna vinna Elitloppet. Han är snabb och stark vilket en bra sprinter behöver ha. Dessutom har han ett helt fantastisk psyke som också är en väldigt bra egenskap för en häst som tävlar på den här nivån, säger Pasi och fortsätter.
- Who's Who har känts jättefin i träningen efter Paralympiatravet och han är på väg mot toppformen. Jag vet ännu inte vilka hästar Who's Who kommer att möta men oavsett är han inte med för att bara delta, han är med för att vinna, avslutar Pasi.

En första skål

När Pasi Aikio 2009 precis hade tagit ut sin proffstränarlicens berättade han i en artikel på Kanal 75 att han aldrig har smakat en droppe alkohol. Då sa han också att när han vinner Elitloppet, ja då är det dags att prova på det där med alkohol och skåla i champagne.
Vi vill förstås inte uppmana någon att dricka alkohol men visst vill vi väldigt, väldigt gärna skåla tillsammans med Pasi Aikio efter året Elitloppsfinal, eller hur?

Har du ännu inte bokat biljetter till Elitloppet på Solvalla, kan du göra det här.

Elitloppet 2022 - 13 dagar kvar!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »