Svenska stjärnan klar för Elitkampen

| 2022-05-17 11:13

Månlykke A.M. är klar för Elitkampen.
Gunnar Melander har ett par andrapris med Månprinsen A.M. och hoppas nu att sonen ska nå hela vägen.

Gunnar Melanders Månlykke A.M. är klar för Elitkampen. Foto av Jenny Rehnman TR Bild

Gunnar Melanders Månlykke A.M. är klar för Elitkampen. Foto av Jenny Rehnman TR Bild

Enligt Solvalla kommer Gunnar Melanders kallblodsstjärna Månlykke A.M. bli ett av de stora dragplåstren under elitloppshelgen. Åttaåringen, som tagit över kallblodstronen i Sverige efter sin far Månprinsen A.M., har vunnit Svenskt Mästerskap både 2020 och 2021 i överlägsen stil och nu får elitloppspubliken för första gången se honom i Elitkampen. På tre starter i år är han obesegrad och kommer från en enkel seger i Vårbjörken på Umåker.
– Månlykke A.M. är ett fantastiskt kallblod och en verklig attraktion i Elitkampen. Tillsammans med Gunnar Melander har ekipaget väldigt många fans som håller tummarna, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
På måndagen fick även norske Söndre Jerkeld en inbjudan till miljonloppet på Solvalla.
– Söndre Jerkeld blev norsk mästare 2021 och var även väldigt bra som tvåa bakom Månlykke A.M. på Bjerke under fjolåret. Vid lördagens seger i Bergen såg han mycket fin ut och han är stark i spurten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.
Sedan tidigare är tre hästar inbjudna till Elitkampen: Odd Herakles, Stallone och Stjärnblomster.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »